Две години без Милен Цветков - все още боли, а възмездието е мираж!

Днес се навършват две години от смъртта на блестящия Милен Цветков, който загина в тежка катастрофа на 19 април 2020 г. след като джип, управляван от Кристиан Николов, се вряза в колата му.

Две години минаха, но болката не отшумява, а възмездието все още е мираж. Да, в началото на март тази година Софийски градски съд постанови 9 години затвор за Кристиан Николов и отнемане на книжката му за срок от 10 години. Той бе осъден за причиняване на смърт по непредпазливост.

Присъдата предизвика силно обществено негодувание, хората и близките на журналиста останаха с усещането, че справедливостта не възтържествува. В момента решението на съда се обжалва както от извършителя на жестокото престъпление, така и от близките на убития журналист.

Трагичният инцидент, при който 23-годишният Николов под въздействието на три вида наркотици помете с колата си автомобила на Цветков, се случи в близост до столичен мол. Секунди са били определящи, за да няма много повече невинни жертви. Журналистът получава много тежки травми и издъхва по пътя за болницата. Николов не му е оказал помощ, както той твърди, се установява в хода на делото от свидетелски показания. Ние продължаваме да се молим справедливостта да възтържествува и извършителят да понесе наказанието, което заслужава. Защото е важно точно това дело да не е поредното опорочено.

Милен Цветков е първият водещ на сутрешния блок на NOVA „Здравей, България" и първият български журналист, отворил телефонна линия за зрителите, директно в телевизионния ефир.