Автор
Веселина Петрова

Минус 5 кг за месец с уникална френска диета

От седмици сме у дома. Не можем да се разхождаме в парка, нито в планината. А това води до доста проблеми за организма. Трудно спим, хормоните ни страдат, оттам - качваме по-лесно килограми. Да, опитваме се да спортуваме. Но всяко физическо натоварване трябва да бъде придружено и от съответния хранителен режим. Затова ви предлагаме тази уникална диета.

Диетата Le Forking има милиони фенове по света. Нейният основен принцип се състои в правилото да се „яде само с един прибор – вилица, и да се яде само това, което можете да „боднете” с нея”. Резултатът? Минус 5 кг за един месец!



Създателят й я е изпробвал първо върху себе си. Иван Гаврилоф е предприемач, експерт по иновации, президент на консултантска компания. Но като повечето французи е и ценител на добрата храна. Гаврилоф съставя диетата Lе Forking, опитвайки да се справи с излишните килограми. След многобройни срещи и разговори с медици и специалисти по хранене, продължили месеци наред, преди близо година Иван открива своя метод за редуциране и запазване на теглото. Споделя го със света, защото се надява така да помогне и на други хора да се справят с наднорменото тегло.

Диетата Le Forking включва три хранения на ден. Спазва се принципът – „закуси като цар, обядвай като принц и вечеряй като просяк”. И има два варианта – строг и по-мек.

Първият, т.нар. „строг” режим, изисква да не се консумира храна, при приготвянето на която са били използвани вилица или нож. Можете да ядете макарони, бобови храни, пълнозърнест хляб, риба, зеленчуци.

Вторият, т.нар. „мек” режим, позволява да се хапват освен продуктите от строгия режим, и салати, бяло месо, нарязано на малки парченца, морски дарове, варени яйца или омлет.

В забранения списък попадат: пица, супи, колбаси, кашу, бадеми, авокадо, студени мезета. Трябва да се откажете и от: сандвичи, бургери, чипс, печеното и пържено месо, шоколада, сладкишите, плодовите салати, сладоледа, желираните продукти, вафлите; хляба, маслото, горчицата, кетчупа.

Примерно меню 1

Закуска
2 препечени филийки пълнозърнест хляб, 2 чаени лъжички сладко, 150 г кисело мляко, 1 ябълка, чай.
Обяд
Пилешка супа, едно печено или варено пилешко бутче с гарнитура от задушен зелен боб и кафяв ориз, 1 соев десерт, 1 портокал.
Вечеря
Талиатели със зеленчуци и салата от цикория.



Примерно меню 2

Закуска
2 препечени филийки пълнозърнест хляб, парче сирене, компот от ягоди или круши, половин грейпфрут, чай или кафе.
Обяд
Шницел от телешко месо, салата от настъргани моркови, рататуй, 2 броя киви.
Вечеря
Салата от риба тон, домати и краставици, пюре от сварен грах.