Соня Йончева и Анна Нетребко изгряват в най-мащабния онлайн проект на Метрополитън опера

Българската сензация Соня Йончева, изумителната Анна Нетребко и още цяла плеяда знаменитости от света на оперното изкуство, ще бъдат част от най-мащабния и грандиозен проект в историята на Метрополитън театър. Над 40 звезди на престижния театър от 14 държави ще изнесат концерт на живо, пеейки прочути арии от домовете си.

Великолепната Анна Нетребко ще се включи от Виена в компанията на съпруга си Юсиф Ейвазов.

Анна Нетребко

Ще се насладим на още куп оперни артисти, сред които Йонас Кауфман - от Мюнхен, Германия, Елина Гаранча - от Рига, Латвия. Ще видим изпълнения и на Диана Дамрау от Оранж, Франция, Роберто Аланя и Александра Курзак от Льо Ренси, Франция, Илдар Абдразаков от Москва, Русия, Пьотър Бечала от Забница, Полша.

А любимата ни Соня Йончева ще пее от дома си в Женева, Швейцария.

Соня Йончева

От Вирджиния ще се включи зашеметяващата Рене Флеминг, от ЮАР - Прити Йенде, от Тбилиси, Грузия - Анита Рачвелишвили. Рене Папе ще пее от Дрезден.

Водещи на галата от Ню Йорк и от Монреал ще са генералният мениджър на театъра Питър Гелб и музикалният директор Яник Незе-Сеген. Главният диригент на Метрополитън ще има участие и като пианист, ще бъде показан и предварително направен запис, дирижиран от него с музикантите на театъра от домовете им.

Прочутата Метрополитън опера до този момент подходи най-щедро към своята многобройна публика. От 16 март насам всяка нощ тя осигурява безплатен достъп в продължение на 20 часа до някое от заглавията, играни на нейна сцена през последните десетина години. До този момент бяха показани творби на Верди, Пучини, Вагнер, Росини, Доницети, Мусоргски, Дворжак, Пуленк и други автори. Онлайн публиката можа да се наслади на майсторството на звезди като Анна Нетребко, Йонас Кауфман, Хуан Диего Флорес, Диана Дамрау, Рене Флеминг, Джойс ДиДонато, Долора Заджик, Михаел Фоле, Рене Папе и много, много други.

Рене Флеминг

Мащабният концерт ще се състои на 25 април, cъбота, от 20 ч. бългаpcко време. Записът от него ще бъде наличен на сайта на американската опера до следващия ден.

Четете още: Лейди Гага нанесе най-красивия удар срещу коронавируса