Лейди Гага нанесе най-красивия удар срещу коронавируса

Тази нощ цяло съзвездие знаменитости се обединиха в името на доброто и събраха над 120 млн. долара за подпомагане борбата с коронавируса.

Лейди Гага, Тейлър Суифт, Rolling Stones, Андреа Бочели, Селин Дион, Стиви Уондър и Били Айлиш са само част от изпълнителите, които зарадваха зрителите на живо от домовете си. Концертът продължи над 8 часа и освен красиви песни, включваше и истински истории от лекари, които се борят с COVID-19 на първа линия.

Не всички звезди заложиха на собствени песни. Лейди Гага, например, която бе сред координаторите на събитието, поздрави публиката с класиката Smileна Чарли Чаплин. Именно това беше и посланието ѝ – да усмихне всички, които я гледат и слушат в този тежък момент.

Пол Маккартни също се присъедини към инициативата и поздрави специално всички медици, които са най-големите герои по време на пандемия. Той си спомни и за майка си, която е била медицинска сестра по време на Втората Световна война.

Тийн сензацията Били Айлиш се изяви заедно с брат си и заложи на поп хита Sunny.След края на изпълнението тя също благодари на медиците, които се борят за чуждия живот, рискувайки собствения си.

Концертът е организиран от СЗО и глобалното гражданско движение и премина под наслов „Един свят: Заедно вкъщи“. След края на събитието Лейди Гага сподели колко е горда, че всички са се обединили за добрата кауза и също така, че името на концерта е любовно послание към целия свят.

Ако все още не сте гледали невероятните изпълнения, съветваме ви да го направите и то сега. Великден е най-хубавият момент да стоплите сърцата си с красива музика!

Четете още: Стивън Кинг:Хора, съжалявам, аз предсказах коронавируса