Автор
Веселина Петрова

Ето защо по-младите мъже се влюбват до полуда в жените над 40

Преди години 40-те бяха нещо като преломна възраст. Особено за дамите. На 40 повечето жени вече имат деца, уморени са, загубили са част от интересите си, докато се опитват да запазят брака си... Е, да, ама не. Нали? Неслучайно психолозите днес определят 40-те за новите 30.

Защото днес дамите на 40 имат много предимства. И точно те привличат мъжете между 25 и 35 към тях като мухи към мед. Ще попитате кои са тези предимства?
Ето ги!

Те не се страхуват да бъдат себе си

На 40 години жената знае коя е, откъде идва и какво иска да получи от живота. Няма нужда да се преструва на принцеса или на разхайтена тинейджърка. Тя се справя добре, комфортно ѝ е в кожата ѝ, постигнала е хармония. Лесно общува, защото няма нужда да се доказва. Жената на 40 г. знае кои са предимствата и недостатъците ѝ, приела ги е и живее в мир с тях. А младите мъже търсят открита и честна връзка – без измислени номера. Затова много често предпочитат да се срещат с по-възрастни жени.


Могат да се грижат за себе си и го правят добре

Младите момичета все още не знаят какво искат от живота. Някои търсят богат мъж, за да ги дундурка, други се захващат с тежки служебни ангажименти, за да се докажат. Много от тях се борят с желанието да са материално независими и реалността. Жените на 40 вече са минали по този път. Те имат работа, доходи, но знаят кое е важното. Младият мъж осъзнава, че и без него дамата на сърцето му е достатъчно свободна и независима, затова му харесва да прави малки подаръчета и да я глези. Понякога – без ангажименти. Или поне така си мисли той...

Научили са се да се радват на живота

Жената на 40 всъщност е млада. Днес много жени раждат за първи път на тази възраст. В същото време те са натрупали доста стаж – житейски и професионален, и знаят, че всеки ден, всеки миг е ценен. Ходят на кино, на театър, имат интереси, може да говори с часове за интересни неща... С жената на 40 е интересно да се живее.


О, да, те са мили и грижовни


Не, не става въпрос да се превърнат в майки на младите си гаджета. Но могат да бъдат мили и винаги знаят как да постъпят. Жената на 40 е чувствителна и нежна. Тя се наслаждава на мига, затова няма изисквания за корони и свалени звезди. Тя взема от живота с пълни шепи, защото знае, че е кратък.