Първата съпруга на Милен Цветков с разтърсващи думи за смъртта му

Изминаха 10 дни от смъртта на Милен Цветков, но сякаш ние все още не можем да я приемем. Не бихме могли да преглътнем факта, че този човек, който вечно търсеше истината и енергията му бе неизчерпаема, независимо от препятствията по пътя, си отиде по най-нелепия начин и друг реши да отнеме живота му. Сега единственото, което ни остава е да искаме правосъдие и справедливост, макар и те да не могат да върнат Милен. Това е най-тежкият момент за близките, които толкова много го обичат и едва ли някога ще успеят да приемат какво се случи и то навръх светлия празник Великден. Те просто ще трябва да продължат без него, носейки красивия спомен в сърцата си.

Днес научихме, че след дни на мълчание, първата съпруга на журналиста, Йорданка Начева, е споделила болката си чрез публикация във фейсбук. И тъй като думите ѝ са достатъчно силни и искрени, просто ще замълчим до тук и ще представим нейната истина за това кой бе Милен Цветков и какъв ще бъде животът без него оттук нататък:

"Животът след загубата на Милен - бащата, приятелят, силният глас на истината. Парченца от всички нас са разбити и изгубени завинаги. За да продължат напред неговите деца се изправят пред предизвикателството да изградят своя свят отново. Да се научат как да живеят без неговото присъствие и любов, вдъхновеност, смях, постоянно търсене на истината и доброта. Присъствието на гняв е разбираемо в момент на внезапна и съкрушителна скръб, но по-важни са любовта, добрината и състраданието, което неговите деца усещат в сърцата си от всички в този момент. Тази любов е истинската същност на българите. И неговите деца я усещат! Те бяха заедно в минутите, в които можеха да се сбогуват с него, заобиколени от техните най-близки.

Бих искала дълбоко да благодаря на всички, които направиха тези моменти възможни.

Неговите деца ще имат нужда от помощта и подкрепата на всички нас и занапред, за да могат да продължат да растат с ценностите, в които той ги възпитаваше, да продължат неговия път и да съхранят най-добрите спомени и светлина в сърцата си.

Призоваваме всички да изпращат добра енергия и помисли към Милен, за да помогнат в пътя на душата му.

Сбогом, с тъга, много обич и преклонение пред светлата ти памет. Мир на душата ти".