Светът се рестартира? Розови делфини плуват край бреговете на Тайланд

След като научихме, че черните мечки в парка "Йосемити" са изключително щастливи от липсата на посетители от човешки вид и вече се разхождат по-свободно от всякога, сега е ред да извърнем поглед и към друго кътче от света, любимо на безброй туристи - Тайланд.

Западните медии съобщиха откритието на тамошни рибари, видели делфините да плуват щастливи и необезпокоявани край бреговете на Тайланд. Някои от тях споделят, че за първи път виждат розови делфини, което означава, че в момента човечеството се намира в една изключително необичайна ситуация, която е благоприятна за екологията.

Припомняме ви, че дори и в каналите на Венеция бяха засечени делфини - явление, което не се е случвало от десетки години.

Розовите делфини са известни като застрашен вид, като 150 от тях обитават Тайландския залив, а в момента очевидно се чувстват по-спокойни и това им дават смелост да се приближат и към бреговете. Може и да звучи причудливо, но пандемията направи част от света още по-красива. За съжаление, това не можа да се случи без преждевременната загуба на много човешки животи. Трябваше ли да се стига до карантина, за да спрем да вредим на природата и животните?

Четете още: Дивите мечки в Калифорния купонясват в планината, след като хората си тръгнаха