Автор
Веселина Петрова

Искаме и ние: Служителите на Facebook ще работят от вкъщи до края на 2020-а

Технологичният гигант Фейсбук ще позволи на повечето свои служители да продължат да работят от домовете си до края на 2020 г. Това съобщи говорителят на компанията пред телевизия CNBC.

Очаква се информацията да бъде потвърдена и от изпълнителния директор Марк Зукърбърг.

Компанията ще започне да отваря повечето си офиси на 6 юли, посочи говорителят на Фейсбук, допълвайки, че социалната медия все още не е определила кои точно нейни служители ще бъдат помолени да се върнат на работа в офисите, предаде БНР.


Марк Зукърбърг обяви през април, че повечето ѝ служители могат да вършат задълженията си и дистанционно, а компанията "чувства отговорност да позволи на хората, които нямат тази гъвкавост, първо да имат достъп до споделените публични ресурси". Той също така каза, че няма да бъдат провеждани събирания на повече от 50 души поне до юли 2021 година.

Фейсбук бе една от първите технологични компании, които позволиха на служителите си да работят от вкъщи. Фирмата положи доста усилия, за да подкрепи служителите си в отговор на пандемията от коронавирус. Всички работещи в компанията са получили 1000 долара бонус, за да могат да работят спокойно от дома си и да се погрижат за децата си. Били са предоставени и съответните устройства за видеообаждане.