Автор
Десислава Недева

Нещо изключително ще се случи днес: планетите се нареждат в специална конфигурация, която ни прави по-щастливи

На 15-ти май, Слънцето в Телец ще сключи хармоничен аспект с Плутон, който в момента е ретрограден в знака Козирог. Тази комбинация е източник на мощна и непоколебима енергия, която идва, за да ни напомни, че там, където се намираме в момента е правилното място. Ако се чувствате по-амбицирани и мотивирании да успявате в дадено направление, значи това е вашето призвание и трябва да го следвате до край.



Да не забравяме, че при Телеца всичко е такова, каквото изглежда. Плутон от своя страна иска да се задълбочи в материята и не се задоволява само с това, което е видимо за очите. Но понеже се движи в момента назад, ключът към овладяването на енергията е в разнищване на вече придобити качества и умения. И тъй като след един ден Юпитер също ще направи тригон със Слънцето, очакванията за бъдещото развитие на нещата са доста оптимистични. Човек започва да вярва повече в себе си, да общува с лекота и да се наслаждава на духовния и материален просперитет, който преживява в момента.



Този микс от енергии е изключително целеустремен и решителен. Той ни указва правилната посока и ни подтиква да действаме. Сега или никога. Когато има намесен Плутон в която и да е небесна конфигурация, нещата винаги изглеждат така, сякаш са на живот и смърт. Средно положение няма, нито задоволяване с посредствеността. Юпитер пък ни полива с допълнителна надежда почвата, на която сеем, така че се очаква обилна жътва. Дори да ви се струва трудно на моменти, не се отказвайте, а вярвайте, че всеки човек притежава силата да излекува всяка своя душевна рана, която в повечето случаи си е причинил сам.



Разбира се, нека останем реалистични в представите си и не се отдаваме прекалено много на фантазии, които няма как да бъдат осъществени на практика. Меркурий, който се намира в знака Риби ще се опита да замъгли ясната концепция за бъдещето, която ви се спуска от небето, но благодарение на подвижната Венера в Близнаци, която пръска чар и действа на няколко фронта, ще намерите верния път към успеха. А той е да не спирате да работите. Независимо дали сте инженер, ядрен физик, артист или маникюрист, усъвършенствайте се, защото важно е не какво работиш, а колко си добър в своята работа. А вие искате да сте най-добрите, нали?

Четете още: Венера става ретроградна и ни среща с нашата сродна душа