Автор
Десислава Недева

Венера става ретроградна и ни среща с нашата сродна душа

Планетата на любовта и лукса, Венера, става ретроградна на 13-ти май в 21-вия градус на знака Близнаци, за да тръгне отново директно на 25-ти юни.

Когато Венера обърне своя ход, процесите на даване и получаване на любов са затруднени. През този знаков астрологичен период е възможно в живота ни да се появят някои бивши любовници или да се преповторят модели на поведение, които имаме нужда да отработим в отношението си към любовта. Квадратурата на Венера с Нептун, която все още е в сила, допълнително засилва нуждата ни от нежност и внимание, но в същото време крие опасности от измами и погрешни интерпретации.



Транзитираща ретроградна Венера винаги насочва вниманието ни навътре към нас самите и ни заставя да направим преоценка на приоритетите си в любовта. Тъй като Венера се намира в знака Близнаци, а той се сврзва с комуникацията, обърнете внимание на начина си на общуване с хората, които са най-близо до вас. Възможно е в живота ви да се появи наистина специален човек, към когото ще почувствате мигновено привличане. Сякаш винаги сте го познавали и искате да прекарате остатъка от живота си заедно с него. Въпреки силните чувства, не предприемате сериозни действия, докато не дойде краят на ретроградния период. Венера тръгва директно на 25-ти юни, а е в сянка чак до 29-ти юли, но целият август е пред нас, така че проявете малко търпение.

Четете още: Тези 5 зодии намират любовта в зряла възраст

Използвайте енергията на ретроградната Венера, като се научите да се отнасяте по-добре към себе си. Позволете си да се обичате без критика и лични забрани. Помислете си кое ви доставя най-голямо удоволствието и се снабдете с него. Ако самите вие не се грижите за своето щастие, няма кой друг да го направи вместо вас. Опитайте се да осъзнаете кой е моделът, който се повтаря във връзките ви и ви създава душевен дискомфорт и там търсете решението. Когато промените отношението към себе, ще промените и матрицата, в която влизате всеки път, когато започвате нова афера. Прекъснете веригата. Как да го направите? Фиксираната звезда Беатрикс, която е в непосредствена близост до Венера, може да има някаква представа. Тя е символ на жената – войн, която е орисана да жъне успех и почести, благодарение на борбения си дух, остър ум и хаплив език. Затова моят съвет е да ограничите контактите, за да прекарате повече време сами със себе си и да измислите план за действие, който да ви извади от моделите на поведение, които ви дърпат назад в развитието. Използвайте своята творческа енергия, стратегическо мислене и организираност, за да откриете талантите си. Само чрез цялостно себепознание човек може да използва своя пълен потенциал и да докаже себе си както в любовта, така и в кариерата.


Ако искате да разберете по-подробно как да преминете през този трансформиращ период по-осъзнато и да използвате енергията на Венера в своя полза, вижте следващото видео: