Автор
Десислава Недева

Защо всички казват, че Козирозите са гадняри?

Случвало ли ви се е да си помислите или дори да попитате директно някого: „Защо трябва да си такъв гадняр?“. На мен доста често ми се случва и като човек, който се интересува от зодии, веднага направих своето малко проучване. И знаете ли какво открих? Че всички хора, на които ни идва да изкрещим в лицето: „Нищо не ти коства да се държиш по-мило“, са представители на зодия Козирог. Затова реших да изведа всички мотиви, които стоят зад лошотията на Козирозите, защото едва ли са такива без основателна причина. Вижте до какви изводи стигнах:

1. Не понасят негативизма и глупавите въпроси

Козирозите не обичат да се движат в социална среда, която е изпълнена с негативна енергия. Поставени в подобна враждебна обстановка, те започват да мислят единствено за себе си и как да се съхранят като личности, което отстрани изглежда егоистично и коравосърдечно, но всъщност е инстинкт, който се пробужда в тях във времена на стрес. А само някой да прояви неблагоразумието в такъв момент да започне да го залива с въпроси, кои от кои по-глупави, търпението на иначе спокойния Козирог се изпарява и се срещате очи в очи със звяра, който кротко спи в него. Проблемът с глупавите въпроси е, че техният отговор е очевиден и ако отсрещната страна помисли малко, а не чака готов отговор, много нерви биха били спестени.



2. Раздразнителни са

Не че другите зодиакални знаци не си сменят често настроението, но това си е запазена марка на Козирозите. Когато са ядосани или тъжни, те ще си го изкарат на вас, така че няма нужда да им се сърдите. Проблемът с овладяването на емоциите си е лично техен и вие нямате нищо общо. Спомнете си това, преди да се обиждате. Просто го оставете да се чувства както си иска и да бъде автентичен във всеки един момент от вашите взаимоотношения.

3. Прекалено са самоуверени

Козирозите разчитат единствено на себе си и няма да наведат глава пред никой. По принцип не е препоръчително да правите непоискано добро на когото и да е, но бъдете още по-внимателно с предложението си за помощ към Козирози. Отстрани изглеждат самотници и прекалено големи индивидуалисти, но истината е, че те знаят какво искат и как да го постигнат повече от всеки друг знак в зодиака, затова просто ги оставете да следват своя собствен път в живота.



4. Дисциплинирани са

Когато на Козирога му бъде поставена някоя задача, очаквайте, че ще я изпълни, независимо от усилията, които ще трябва да положи. Може да му отнеме една седмица или една година, но нито за миг няма да помисли за отказване. Освен това не понася нещо или някой да застава на пътя му и да го разсейва от следването на главната цел, така че може да се считате за предупредени. Само защото е прекалено фокусиран, не означава, че е студен или безчувствен. Просто не обича да му говорите, когато е зает, това е.

5. Реалисти са

Козирогът осъзнава, че понякога да се държиш по-строго е необходимост. Той е земен знак и не вижда света предимно в розови нюанси, а познава и приема всичките лица на човешката природа. Осъзнава, че не можем винаги да бъдем бели и добри, а има ситуации, които изискват по-груба сила. И тъй като не се интересува особено от чуждото мнение, нищо не го спира да се държи по начина, който е преценил, че е правилен. Това, разбира се, не означава, че се отнася студено с вас умишлено. Зад всяко негово действие стои причина или мотив, които имат смисъл и са част от пъзел, който изгражда една по-голяма картина, за която другите зодии дори и не подозират.



6. Упорити са

Когато си наумят нещо, няма сила на света, която да ги отклони от пътя им. По-добре не се опитвайте да ги променяте, защото не само, че няма да успеете, а и ще разберете, защо на Козирозите им се носи славата на истински гадняри.

7. Грижовни са, но по властен начин

Ако смятате, че един Козирог се държи лошо с вас, това означава, че вие сте важна част от неговия живот. Думите и действията му са плод на грижата, която иска да ви предложи, но тя обикновено е под формата на заповеди и забрани. Ако той е преценил, че не можете да понесете подобно отношение, никога нямаше да ви го приложи. Но помнете, че го прави само и единствено за ваше добро. Понякога начина, по който някой се държи с вас не означава, че не ви обича, а че той просто си е такъв човек.

Четете още: Тези 4 зодии ще имат ново гадже това лято