Седем специални джаз концерта ще зарадват столичани и гостите на София през най-топлия и красив летен месец. Повод за уникалния празник на музиката е фестивалът A to JazZ, който ще се проведе в партньорство със Столична община и Национален дворец на културата. Всеки един от концертите ще бъде с ограничен капацитет и с билет за достъп.

Мястото е НДК, открита сцена „Платформа A6”, началният час е 20,00, а датите, включени в Културния календар на Столична община, са както следва:


03.07 – Белослава
04.07 – Ангел Заберски квартет
05.07 – Влатко Стефановски и Теодосий Спасов
10.07 – Милица Гладнишка & Михаил Йосифов секстет
11.07 – Христо Йоцов „Jazz cats”
12.07 – Двоен концерт на Миро Иванов & The Little Alies и Desy & The Visual Madmen
24.07 – Хилда Казасян „Да послушаме кино“

Билетите вече са в продажба в мрежата на EpayGo, а с всеки закупен билет за A to JazZ Concerts ще помогнете директно както на джаз изпълнителите, така и самия фестивал, който понесе сериозен удар.


A to JazZ Festival става факт през 2011 г. Негов създател е Петър Димитров. Целта му винаги е била да обединява хората в любовта им към музиката и да празнува с тях лятото в началото на юли. Благодарение на Столична община и Фондация „Америка за България” фестът успява да се наложи. И през последните няколко години расте с бързи темпове.