Автор
Десислава Недева

Защо Телците са толкова обсебващи?

Телецът е прочут със своя инат, но навикът му да бъде обсебващ е не по-малко характерен за тази иначе спокойна и симпатична зодия. Той е мил, любящ и надежден партньор, но за съжаление понякога приема любимите и приятелите си за лична собственост, което е доста неприемливо като поведение.

Телецът е вторият знак в зодиака и се свързва с темите, които владеят втори астрологичен дом, а именно – личните притежания. И тъй като е своенравен до безобразие, когато си науми, че вие сте част от неговия живот, няма сила на света, която да го убеди, че всеки човек е свободен да изразява себе си по свой собствен начин. Хората не са вещи, те притежават душа, воля и его и е редно да се съобразяваме с този факт. В противен случай ще се създават конфликти, стресови ситуации и в крайна сметка ще прогонят всеки един човек далеч от себе си.

И все пак има психологически причини, които стоят зад обсебващото поведение на Телците. Нека видим кои са те:

1. Ревност

Чувството за ревност е най-силният мотив, който стои зад собственическото чувство на Телеца. Той изключително трудно приема факта, че другият човек има нужди, различни от тези да бъдат двамата заедно. В Телеца се надига вълна от недоволство и завист, когато разбере, че всеки трябва да си има личен живот, както и време и пространство само за себе си, дори когато се намира в сериозна връзка.



2. Материалистичен подход към света

Материалните придобивки са слабото място на Телеца. Макар това да изглежда безобидно на пръв поглед, всъщност е индикация за по-голям проблем, който стои в дъното на тази прищявка. Да бъдеш прекалено материален води след себе си усещането, че се цени повече външността на нещата, без да се задълбочава в детайли. А когато са намесени хора с чувства и емоции, повърхностното отношение е не само обидно, но и опасно за бъдещето на връзката.



3. Неувереност

Някои представители на зодия Телец са изключително несигурни в себе си и неуверени в собствените си качества. Чувстват се неловко в социална среда и им липсва амбиция, която да ги води напред в кариерата. Ето защо, когато видят, че някой друг се опитва да се издигне в работата или в живота, в тях се събужда завистта. Защото самите те не се осмеляват да повярват в качествата, които притежават. Щом някой друг е способен да го направи, това означава, че е по-добър от тях, а когато това е техният партньор, започват да се чувстват застрашени и стават обсебващи, за да спасят връзката си.



4. Липса на независимост

Телците са изключително подвластни на своите емоции. Във връзките си са зависими от чувствата на своя партньор и ако той не им обръща достатъчно внимание, стават раздразнителни и обсебващи. Това е типично нарцистично поведение, в което не се уважава душевното състояние на другия човек, а се изисква единствено добро отношение, грижа и обожание. Стопират се и инициативите да се срещат с други хора и да опитват нови нещата, защото това ги кара да се чувстват неудобно. Това е сериозно изпитание за една една връзка, защото човек започва да има усещането, че трябва да избира между това да бъдат заедно или да имат нормален ритъм на живот.

Четете още: Тези 4 зодии ще имат ново гадже това лято