Експерт: Управлението на Елизабет II приключи. Тронът е в ръцете на Чарлз!

Величественото царуване на кралица Елизабет II на практика е вече приключило поради пандемията от коронавирус, твърди кралски биограф, съобщават от "Мирър".

Андрю Мортън, който е написал няколко книги за кралската фамилия, заяви, че не вярва, че Елизабет II ще може да възобнови служебните си задължения на фона на извънредната ситуация, в която се намира Острова, допълват от изданието.


Той твърди, че Ковид "практически е поставил Чарлз на трона" и добавя, че вирусът "е причинил повече щети на монархията, отколкото самият Оливър Кромуел".

Припомняме, че към момента кралицата и принц Филип са се самоизолирали в замъка Уиндзор, откакто бяха въведени правителствените ограничения във Великобритания. На своите 94 и 99 години двамата попадат в категорията на уязвимите от заразата и изпълняват своите кралски задължения чрез видео и телефонни разговори.


В тази връзка Елизабет II за пръв път участва в публична видеоконферентна връзка през своето 68-годишно управление с помощта на платформата Zoom. Нейно Величество беседва със свои поданици, които се грижат за възрастни хора, инвалиди и болни.

Видеоконференцията, в която участва и дъщерята на монарха - принцеса Ана, e част от обществената кампания за фокусиране на вниманието върху проблема за социалните грижи за хората от най-застрашената от коронавируса възрастова група.

Организаторите на инициативата по-рано обявиха, че всеки десети британец полага грижи за друг човек, за болен или възрастен родител. В тази връзка стана известен и фактът, че повечето от хората в тази ситуация полагат грижи безвъзмездно, без да подозират, че могат да получат информация и обезщетения за своя труд.

"Бих искала да изслушам всички ваши разкази и истории. Много се радвам, че днес успях да се присъединя към вас и да изслушам вашите проблеми", изрази отношението си към каузата Елизабет II.

Четете още: ЧРД на принц Филип! Един мъж на 99, останал верен на своята кралица Елизабет