Актриса бясна на Зукърбърг за изтрита от Фейсбук снимка, на която кърми

Американската актриса Джорджия Тенант е бясна на Марк Зукърбърг, заради това, че социалната мрежа, чийто създател е той, е премахнала нейна снимка, на която кърми детето си. За да изрази гнева и възмущението си, Тенант лично се е обърнала към Зукърбърг с помощта на социалната мрежа.

35-годишната майка на 5 деца е споделила кадъра във Фейсбук, но веднага след това получила съобщение, че с публикуването на прекалено сексуално съдържание нарушава стандартите на общността.

View post on Instagram
 

Как така снимка с кърмеща майка може да бъде окачествена като сексуална и да бъде ликвидирана от социалната мрежа с лека ръка. Що за сбъркана политика може да възприеме хранещата рожбата си майка като неприлична проява, чуди се Джорджия. Същата снимка тя е публикувала и в Инстаграм, но там правилата не са чак толкова строги и фотосът е непокътнат.

Тенант не е първата известна личност, която споделя снимки, на които кърми детето си, с обществеността. Звезди като Анджелина Джоли, Лив Тайлър, Наталия Водянова, Оливия Уайлд, Аланис Морисет, Гуен Стефани, Пинк, Жизел Бюдхен, Миранда Кер, Даутцен Крус, също излязоха навън и от страниците на световни издания, от профилите си в социалните мрежи и дори пред телевизионните камери, напук на всеобщото отричане и масово осъждане на подобен свещен акт, демонстрираха как една майка кърми детето си.

View post on Instagram
 

Действието на Фейсбук разбуни духовете и сред много почитатели на актрисата. Те изразиха мнение, че има нещо доста нелепо в реакциите на социалната мрежа, щом приема снимка на кърмеща майка за “твърде сексуална”.

Освен като актриса Джорджия Тенант се изявява и като излючително уважаван продуцент. Тя е съпруга на известния актьор Дейвид Тенант, който нашумя с ролята си от сериала “Доктор Кой”.

Последните две години се оказват преломни в живота на актрисата. През 2018 г. тя се сблъсква с диагнозата тумор в матката и е подложена на спешна операция, За късмет проблемът е открит навреме и туморът е премахнат в началния му стадий. Сблъсъкът с коварната болест прави Джорджия по-силна, превръщайки я в жена, която се научава да цени всеки миг от своя живот.

От този момент нататък тя не спира да насърчава всяка жена да полага необходимите превантивни грижи за себе си, за да съхрани здравето, красотата и жизнеността си.

View post on Instagram
 

Четете още: Мила Йовович кърми на плажа (снимки)