Две столетници монахини, оцелели след испански грип, победиха коронавируса

Казват, че чудесата се случват на тези, които вярват в тях. Тези две монахини от манастира Вила Киепи в Парма доказват това.

102-годишната Бруна Бегати излезе победител в битката с коварния вирус, пише италианският сайт "Кориере дела сера". Още по-интересното е, че 106-годишната сестра Еуриче Антики, която през цялото време била плътно до Бруна, изобщо не се е заразила. Въпреки че в религиозната институция, в която работела, имало огнище на коронавируса и няколко монахини починали, тя останала абсолютно невредима.

Състоянието, в което се намирала сестра Бруна Бегати, било изключително тежко, но като по чудо тя успяла да се пребори, добавя още изданието.

„За съжаление, няколко сестри тук във Вила Киепи починаха. Но сестра Еуриче, въпреки своите 106 години, е все още тук с нас, жива, упорита и мила. Сестра Бруна се разболя, но успя да се излекува. И двете са много силни жени“, разказва сестра Албертина Гонкалвс, която също живее в манастира Вила Киепи.

Любопитен факт е, че и двете монахини – Бруна и Еуриче, на младини са преболедували испанския грип – пандемията от грип, обхванала целия свят от 1918 г. до 2020 г. и останала в човешката история като едно от най-смъртоносните природни бедствия.

Вълнуваща е и житейската съдба на Еуриче, която е известна в историята на Италия с това, че успяла да спаси стотици хора от нацистка екзекуция.

Четете още: Може ли да се заразиш с Ковид-19 от пържола?