Автор
Веселина Петрова

Ужас! Разводът е по-смъртоносен от алкохола или безпаричието

При хората, които се развеждат, рискът да умрат по-рано е по-голям, отколкото при тези, които злоупотребяват с алкохола или нямат достатъчно средства, както и при тези, които въобще не са се женили.

Разводът се нарежда на второ място като причина за ранна смърт след тютюнопушенето. И това е ужасно.

Проучването, публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences, открива „малко доказателства“, че смъртността се различава по пол, между белите и небелите популации и тези, които са учили и не са посещавали гимназия. Целта му е да открие причините и взаимовръзките, които водят до ранна смърт.

Преди известно време учени обявиха ,че разводът може да повлияе неблагоприятно върху здравето, особено при хората след 50-годишна възраст, които след раздяла с партньора се "занемаряват", писа в. "Дейли експрес".

Друго изследване уточнява, че основната причина за развод е нежеланието на мъжете да променят поведението си и да вложат повече усилия в поддържането на добри взаимоотношения със съпругите си, съобщава Лента. Жените по-трудно издържат нарастващото напрежение с годините съвместно съжителство и затова искат развод два пъти по-често, отколкото мъжете.