Има ли цел, за която си заслужава да дадеш живота си? За 39-годишната американка Джеси Коумс отговорът очевидно е положителен. Днес нея вече я няма, просто заради една мечта. Постигната мечта, на която тя никога няма да може да се наслади.

На 27-и август 2019 г. Джеси намира смъртта си бързо и яростно – в катастрофа, правейки последен опит да счупи рекорда на Гинес за жената, развила най-бърза скорост по земя. Едва тази седмица тя получава признанието и рекордът ѝ вече е регистриран.

Джеси успява да постигне целта си в пустинята Алвърд, използвайки автомобила си с реактивен двигател. С него тя е развила цели 841.338 км/ч. Всичко обаче приключва, когато става повреда в предното колело и тя катастрофира.

View post on Instagram
 


Партньорът на Джеси, Тери Мадън, публикува трогателен пост в Инстаграм по случай признанието, което рекордьорката получава посмъртно. В него той споделя видео от секундите, преди Джеси Коумс да потегли с колата и разяснява някои детайли около събитията в този ден.

„На 27-и август Джеси се събуди и ми каза „Хайде, да напишем нова история“ и целият ден беше прекрасен.“

Тери споделя, че му е безкрайно трудно да погледне колата, без да се разплаче, но въпреки всичко е горд с Джеси. Защото тя не се предаде до самия край. Но струва ли си човек да загуби живота си, за да бъде оценен посмъртно?

View post on Instagram
 


Четете още: Майли Сайръс: По време на карантината си измих косата два пъти