Майкъл Джексън малко преди смъртта си: Някой се опитва да ме убие!

През последните месеци от живота си Майкъл Джексън бил обсебен от мисли, че някой го дебне навсякъде и иска да го убие. Това става ясно от невиждан досега дневник на Краля на попа, в който музикантът споделя тревожните си усещания. За него научаваме от книгата "Лош: Безпрецедентно разследване на скритото около Майкъл Джаксън", чийто автор е разследващит журналист Дилън Хауърд, пише „Мирър“.

Според него става въпрос за моменти на параноя, от които певецът е страдал в края на живота си. А според въпросния откъс от дневника изпълнителят, който си отиде през юни 2019 г., знаел, че „зли хора“ искат да го „унищожат“, за да получат неговия музикален каталог. Тревожните си мисли певецът е споделял в продължение на няколко месеца преди смъртта си.

Ето как звучат думите му, издаващи безпокойството, което е изпитвал в този период: „Страхувам се, че някой се опитва да ме убие... Злите хора са навсякъде около мен. Искат да ме унищожат и да вземат моята издателска компания. Искат да ме убият, за да ми я вземат, но аз няма да я продам на никого..."


Други части от дневника разказват как 50-годишният Джако се надявал да стане филмова звезда, както и да свири концерти в Лас Вегас. През 90-те години "Marvel Comics" се оказала близо до фалит. Тогава певецът се опитал да купи компанията, за да може да изпълни мечтата си да изиграе главна роля във филма за супергероя Спайдърмен. Сделката обаче така и не се осъществява. Това далеч не отказало Джексън, който по-късно, при обявяването на снимките на "X-men", се опитал да вземе ролята на професор Чарлз Екзевиър. За жалост и този опит се увенчал с неуспех.

Всичко споделено в дневника разкрива, че изпълнителят до последно се е борел с отчаяното си чувство да бъде „най-великият”, също като идолите си – Чарли Чаплин и Уолт Дисни.

През юли, няколко седмици след смъртта на Майкъл на 25 юни 2009 г., той е трябвало да започне серия от концерти в лондонската зала O2 Arena. Турнето беше озаглавено "Това е".



Също така, малко преди да издъхне, той е планирал да наеме „експерт по мърчандайзинг“ и да направи кавърверсии от музиката към филмови класики като „20 000 левги под водата“ и „Седмото пътешествие на Синбад“.

„Ако не се концентрирам върху филма, няма обезсмъртяване“, пише той.

Дневникът разкрива още и как певецът се е опитвал да си върне контрола над активите си и как уволнил мениджъри и съветници, които смятал, че се възползват от него.



Особено подозрителен по това време Джако е бил към мениджъра си Том Р. Том, когото той не пускал да влиза с него нито в самолет, нито в дома му.

Джексън пише: "Вече искам да подписвам всички чекове над 5000 долара сам. Наех счетоводител, на когото вярвам, и адвокат, с когото смятам да се срещна".

В дневника си Майкъл отбелязва още и името на д-р Конрад Мъри – личният лекар на Краля на попа, който бе осъден на 4 години затвор за непредумишленото му убийство. Припомняме, че миналата година той проговори, като разкри, че Майкъл Джексън се е самоубил, инжектирайки си сам анестетика пропофол, който му е дал, твърде бързо, в резултат на което сърцето му е спряло.

За него Джексън пише: „На Конрад му трябва повече практика, не мога да съм постоянно уморен.“

Припомняме, че д-р Мъри е получавал 100 000 долара на месец, за да снабдява и прилага на Джексън нужните му лекарства.

"Макар и фактите за смъртта на Майкъл да не разкриват самоубийство, те със сигурност говорят за изтощен човек, който бавно се е самоубивал чрез употреба на успокоителни. А онези, които го са го заобикаляли, са се възползвали от неговата безпомощност", казва Хауърд.

На 25 юни тази година се навършиха 11 години от смъртта на Майкъл Джексън – музикантът, който беше и винаги ще бъде легенда, която ще остане неподвластна на времето.

Четете още: Майкъл Джексън, благодарим ти за музиката!