10 хиляди крачки не са достатъчни, за да отслабнете. Вижте колко трябва да изминете

Диетологът Сузи Бърел разкрива пет причини, заради които тялото ви има нужда от повече от 15 хиляди крачки, за да свали излишното.

Години наред много известни специалисти ни съветват, че за да влезем във форма, трябва да изминаваме на ден близо 10 хиляди крачки. Сузи Бърел обаче опровергава това твърдение. Според нея тялото ни прекарва твърде много време в седене и има нужда от повече изминати крачки.

Според Сузи, движението е супер за здравето на сърцето, за общото състояние на тялото, за настроението ни. Но ако искаме да отслабнем, ще трябва да изминаваме много повече крачки на ден.


Бърел коментира, че 60-90 минути ходене не компенсира часовете седене, които обикновено са от 8 до 12. Ако изминавате по 10 хиляди стъпки, ще се радвате на идеално кръвно налягане, както и на здраво сърце. Но ще трябва да добавите и 150 минути седмично за упражнения. Ако обаче изминавате по 15 000 стъпки, ще се радвате на стегната фигура.

Когато ходите, сърдечният ритъм се забързва. Затова Сузи бърел препоръчва да се ходи бързо. Така се забързва метаболизмът. „Разходката е полезна, но е малко вероятно да видите значителна разлика в показанията на кантара“, казва Сузи.

Когато сме активни, ядем повече. И това трябва да се промени, ако искаме резултати. Опитайте се да поддържате приема на калории под контрол, ако сте извървели 10 000 стъпки. Ако все пак ви се хапва, вземете плод или нещо друго не твърде енергийно и калорично. Например, ядки.


Много е лесно да хапваме повече, отколкото можем да изгорим. Според Бърел, обикновено изгаряме между 60 и 80 калории на час, когато седим, и 100-120 калории на час при ходене.
Това трябва да означава, че в крайна сметка изгаряте допълнителни 100-200 калории на ден.
Когато мнозина са постигнали това, те смятат, че е добре да ядат това, което искат. Но така се губи ефектът.

С 10 000 стъпки ще поддържате добро тегло, но няма да отслабнете. Това е. Имате нужда от 15-20 хиляди стъпки на ден, за да свалите килограми.