Нова мода в света на красотата е обсебила потребителите на Инстаграм. Името ѝ е вдъхновено от най-благородните морски създания - делфините. Кръстник на названието на тренда - "делфинска кожа", е неговата създателка - гримьорката Мери Филипс, посланик на Iconic London. Целта на бюти визията е да придаде на кожата повече гладък, леко лъскав и сияещ вид, наподобяващ чара на току-що излязло от водата лице.

Постигането на този ефект е простичък и лесен. Достатъчно е само да се придържате към следните стъпки:

View post on Instagram
 


Ексфолиране

Ексфолирането на кожата е важен детайл от подготвителния етап на кожата, преди нанасянето на основата. Горният слой с мъртви клетки трябва да бъде отстранен, за да бъде кожата чиста и сияйна.

Хидратиране

След ексфолирането идва ред на хидратирането на кожата. За целта ви е необходим овлажняващ лосион, маска или сухо олио. Хидратацията в дълбочина е от изключително значение, за да доставите на кожата влагата и мекотата, от която се нуждае. Ако искате да постигнете максимален бляскав ефект, използвайте олио със светлоотразителни перли или овлажнител с озаряващи частици.

View post on Instagram
 

Нанесете основата

След като сте подготвили кожата си, преминете към следващата стъпка - нанасянето на основата. При мазна кожа използвайте матова основа. При комбинирана или суха - използвайте такава с фин сатенен завършек.

Ефектът на делфина

Ефектът, който търсим, се получава от добавянето на блясък. Идеята обаче не е да изглеждате като потопени в олио. Поставянето на блясъка е съсредоточено главно към естествено високите точки на лицето - върха на носа, зоната между веждите, костта под веждите, слепоочията, върховете на скулите и брадичката са. Зоните, които не трябва да попадат под властта на блясъка, са носът и челото.

View post on Instagram
 

Започнете с крем или хайлайтър на прах

За да постигнете сиянието, наподобяващо кожата на делфин, е важно добавянето на кристално чист балсам или гланц отгоре. Според това как точно стои на кожата ви, може да сложите два или повече слоя. Според препоръката на Мери Филипс може да използвате дори прозрачен блясък за устни от стикче или шише.

Техниката "Делфинска кожа" действително е прекрасен начин да подчертаете индивидуалността и чертите на лицето си. Тя е великолепен прийом да влеете повече сочност и жизненост на кожата си, да ѝ придадете младежко излъчване и летен чар.

View post on Instagram
 

Четете още: Подмладяваща маска с кафе, какао и канела