Мили момичета, сигурни сме, че салонът за красота в момента ви липсва повече от всякога, но нека се погрижим първо за здравето си и си останем вкъщи. И тъй като екипът на Woman.bg вярва в силата на женската солидарност и подкрепа, днес ще ви представим пореднста рецепта за красива кожа у дома. Ето как да продължим да я поддържаме млада и свежа с тази лесна за изпълнение в домашни условия маска и да предотвратим първите признаци на стареене върху лицето ни:

Маската се прави веднъж седмично. За оптимален ефект трябва да направите най-малко седем процедури.

.

Необходими продукти:

1 супена лъжица ситно смляно кафе за джезве. Разтворимото не е подходящо за тази маска
1 супена лъжица натурално какао на прах
2 пъдпъдъчи яйца
1 супена лъжица топъл мед
щипка канела

Начин на приготвяне:

В отделен съд разбийте яйцата и добавете към тях кафето и какаото, които предварително сте смесили. Разбъркайте много добре. Прибавете топлия мед и разбъркайте до получаването на хомогенна и гъста смес.

Готовата маска нанесете върху добре почистена кожа. Избягвайте областта около очите. Оставете маската да изсъхне в продължение на 20-30 мин. След това с влажно тампонче за грим омекотете засъхналата смес и изплакнете лицето си с топла вода.


Благодарение на съставките, които се съдържат в маската, кръвообращението в по-дълбоките слоеве на кожата се подобрява, елиминират се токсините и кожата изглежда много по-тонизирана и подмладена.

Четете още: 6 средства от аптеката, които ще ви разкрасят