Автор
Десислава Недева

Венера навлиза в Рак на 8-ми август: момичета, гответе се за любов и страст

Венера в Рак е еманация на суровата женска енергия. Тя навлиза в тази своя фаза на 8-ми август. Представете си енергията на тази позиция като огромен океан, който ни снабдява с несравними грижа и подкрепа. Ракът е воден знак, което означава, че ще ни заливат вълни от емоции, но никой не ни е обещавал, че ще бъде лесно, нали?

По време на този транзит е изключително подходящо да бъдете близо до своите роднини и най-вече жените от семейството като майка, леля, баба. Използвайте енергията на Рака и се опитайте да достигнете до дълбините на душата си, изследвайте всяка гънка и кръвоносен съд на своето сърце и слушайте интуицията си. Не се страхувайте, че ще се изолирате прекалено много от света. Когато Венера навлезе в знака Лъв, ще имате шанса да демонстрирате пред света и своята експресивна и екстровертна същност. Първо стабилизирайте вътрешния си свят (Рак) и чак след това се разкривайте пред останалите.



Ако не успеете да уловите духовните и творчески вибрации на Венера в Рак, е възможно да усетите нейната енергия като прекалена раздразнителност и рязка смяна на настроенията. Този транзит на планетата на любовта е свързан предимно с човешката емоционалност и цикличност на чувствата, също както Луната, естественият управител на зодия Рак. С огромното си желание да обича и да бъде обичан, този знак често е обвиняван, че е прекалено загрижен и отдаден на своя партньор. Когато Венера се свърже с него, ефектът е на една чувствителна, отдадена и привързана любов, която обаче може да бъде нерационална, лесно възбудима и обидчива. Когато Ракът се почувства обиден, той се свива в черупката си, затова в случай на стресови ситуации и напрежение, имитирайте реакцията на това животинче и ще отриете спокойствието и равновесието вътре в себе си. Ще се научите сами да се успокоявате, да бъдете своя най-добър приятел.



На 25-ти август Венера ще застане в опозиция с ретрограден Юпитер в Козирог, което ще предизвика вълна от недоволство и объркване в личните ни взаимоотношения. За щастие промените, които ще настъпят, ще бъдат временни, затова не се тревожете прекалено, а се отдайте на усамотението и помислете над всичко, за което досега не ви е оставало време. Ако ще се чувствате по-уверени, поговорете със свой близък или приятел. Влиянието на Юпитер в този ден ще ви предразположи да бъдете честни и да излеете навън всичко, което ви тежи.

Венера ще сключи хармоничен аспект тригон с ретрограден Нептун в Риби на 27-ми август, когато се очертава да бъде един лежерен, леко капризен и много музикален ден. Използвайте го, за да пътувате или да се погрижите за здравето и външния си вид. На 30-ти август планетата на любовта ще застане в опозиция с ретрограден Плутон в Козирог, който сякаш ще ни изпие живителните сили и няма да се чувстваме в кондиция за каквото и да е. Все пак, за да не минава денят ни напразно, може да се отпуснете в леглото си и да послушате релаксираща музика.



Венера ще се приютява в знака Рак от 8-ми август до 7-ми септември. Досега тя обитаваше покоите на Близнаците и веднага ще усетим промяната в отношението ни към любовта – от интелектуализирано и хладно общуване ще преминем към безрезервни нежност, грижа и отдаденост. Венера отговаря за това, което обичаме, към което сме привлечени. Когато се намира в Рак, ние предпочитаме да съществуваме в емоционални и близки отношения с нашия партньор, които обаче лесно могат да преминат в леко обсебващи.

През следващия един месец ще имате усещането, че емоциите ви са влакче на ужасите и вие безпомощно се мятате нагоре-надолу по опасните извити релси. Опитайте се да намерите своя пристан и да контролирате пиковете и спадовете на вътрешния си свят. Когато се чувствате несигурни, не се превръщайте в кубче лед, защото може силно да нараните човека до себе си.



Не е изключено много от вас да предприемат важно крачка в своя живот и да заживеят под едни покрив с половинките си или да закупят ново жилище, в което да се чувстват по-комфортно. Връзките, които са основани на взаимна обич и уважение, ще станат още по-здрави и сплотени. Магията на живота е между хората. Търсете я в малките моменти на щастие и никога няма да почувствате разочарование.

Четете още: Пълнолунието е във Водолей, а изненадите нямат край