Автор
Радина Василева

Код здраве: Не искате бръчки? Започнете Face Yoga

Знаете ли, че в човешкото лице, глава и шия има 57 мускула, захванати изцяло един за друг, а костите в тази област са 22? С течение на времето обаче костните структури се променят и отслабват, което води и до цялостната промяна на визията на лицето. С напредването на възрастта то губи от обема си, появяват се бръчки, брадичка, кожата увисва. Доказано е обаче, че този процес може да бъде забавен, ако тренираме мускулите на лицето. Затова днес водещата на „Код здраве” Радина Василева разговаря с Антоанета Илиева, която е инструктор по Face Yoga – методът, с който можем да обичаме лицето си, независимо от възрастта.

Върху процисите на стареене на кожата на лицето влияят различни фактори като UV лъчи, тютюнопушене, генетика и нездравословен начин на живот. Face Yoga навлиза по-дъблоко в проблемите и се средоточава въху мускулите, разглеждайки ги като причина за появата на бръчки и остаряването на кожата. В тази връзка методът обръща внимание на навиците, които имаме по отношение на повторяемостта на изражения и мимики. Йогата за лице идва на помощ за постигането на релаксация на тези мускули, както и за поддържане на баланса им. Тя включва упражнения, масажи и акупресура.
Тони открива йогата за лице поради личен проблем, който не е могла да реши с конвенционална медицина. След като го оставя след гърба си започва да навлиза все по-дълбоко във водите на този нов метод и днес вече е сертифициран инструктор и помага на много жени.

Дали обаче йогата за лице е достатъчна, за да имаме красива кожа? Оказва се, че трябва да обръщаме особено внимание на почистването на лицето – сутрин и вечер, независимо дали сме ползвали макияж, да пием достатъчно вода през целия ден, да използваме слънцезащита, независимо от сезона. Особено внимание на последното Тони препоръчва да обърнат дамите, чиято кожа е склонна към пигментация.
Кога да започнем с Face Yoga, по колко време на ден и по колко дни в седмицата да я правим и кога може да видим първите резултати – вижте отговорите на Тони в следващото видео:

Кой е днешният ни гост накратко:
Антоанета Илиева е инструктор по Face Yoga по метода на световно признатия експерт в тази област - Danielle Colins. Създател е на солни стаи и йога студио Salt&Art. По образование е PR, работила в медии като City radio&TV, радио Energy, БГ радио, Радио1, радио Nova. Майка е на две деца и човек, който е избрал да вижда и следва доброто в живота и да се доверява на естествените процеси в него.По думите й, Face Yoga й помага да се грижи пълноценно за лицето си в натовареното ежедневие, а резултатите я вдъхновяват да помага и на други жени да се чувстват и изглеждат прекрасно с помощта на този метод.

Ако тази тема ви е била интересна, но и полезна – абонирайте се за „Код здраве“ в
iTunes
Spotify
Google Podcasts
Soundcloud
Overcast
Castbox
Pocket Casts
Както и през RSS