Доживяхме! Меган с първа медийна изява. Ето как тя и Хари промениха името на фондацията си

Меган Маркъл и принц Хари най-после разкриха новото име на фондацията си, съобщи "Дейли мейл". Както знаем, тя носеше кралското звание "Съсекс Роял", но след като херцозите се отказаха от кралските си привилегии и отговорности, бяха принудени да го сменят с друго.

Припомняме, че двамата официално се оттеглиха от ангажиментите си като високопоставени членове на кралското семейство на 1 април, след което се установиха да живеят в САЩ.

Е, сега, няколко месеца по-късно, вероятно след дълго умуване, двамата се стигнали до решението фондацията да се казва "Маркъл Уиндзор". Тази Меган, пак е надделяла над Хари! Не само че е наложила фамилията си в названието, но и е добавила към него името на най-стария замък във Великобритания - един от символите и стожерите на британската национална идентичност.

Британското издание публикува и факсимиле от документ, че промяната в името на фондацията на Меган и Хари е регистрирано на 5 август. Накратко фондацията ще се изписва MWF.

През април внукът на кралица Елизабет Втора и съпругата му основаха в САЩ благотворителната организация "Арчуел" на името на сина си Арчи и обявиха, че очакват промяна и в името на фондацията си, което да замени бранда "Съсекс роял".

Междувременно Меган направи и първата си медийна изява след напускането на кралския двор. Херцогинята на Съсекс седна за интервю с американската феминистка икона - Глория Стейнем. Двете дами поговориха в задния двор на новия дом на Меган и Хари, намиращ се в Санта Барбара, където отглеждат и сина си Арчи. Медийните наблюдатели пък определиха разговора между двете знаменитости като "исторически".

View post on Instagram
 

Основната тема бе важността от гласуването и колко важно е жените да бъдат сплотени и взаимно подкрепящи се. Снимки от срещата се появиха в социалните мрежи, а на една от тях се вижда, че към Маркъл и Стейнем се присъединяват и кучетата Гай и Пула. "Искат да са пред камерата", пошегува се Глория за домашните любимци на херцозите. Кучетата блажено се отпуснаха в краката на Меган, без изобщо да се притеснят от операторите и снимачния екип, заобиколил стопанката им.

View post on Instagram
 

Според Глория, ако не гласуваш, значи не съществуваш. Тя допълни, че единственото място, на което всички сме равни, е избирателната кабина. Активистката добави още, че разбира защо младото поколение не иска да гласува, но смята, че сега е моментът, когато всеки един трябва да използва правото си на глас. "Важно е те да гласуват, защото те ще са живи по-дълго от мен и ще усетят последиците".

През ноември един срещу друг ще се изправят Джо Байдън и Доналд Тръмп. А с тази си изява херцогинята се присъедини към още 99 влиятелни жени, сред които Мишел Обама, Хилъри Клинтън и Опра Уинфри, които споделиха своите причини да отидат до избирателни урни.

View post on Instagram
 

Четете още: Маската на Кейт Мидълтън, по която всички полудяха