Принцеса Шарлот се готви за кралица. Ето как показва, че тя ще управлява

Единствената дъщеря на принц Уилям и Кейт Мидълтън – принцеса Шарлот, винаги е била обект на голям интерес от страна на медиите. Въпреки това таблоидите във Великобритания сякаш все пак успяват да запазят учтива дистанция спрямо нейния личен живот и внимават какво пишат за нея. Все пак любопитството към малката кралска особа е факт и вероятно повод преди две години социалните мрежи да избухнат с откритието, че Шарлот е преродената Даяна. Припомняме, че потребители тогава намериха невероятни прилика в чертите на лицата на двете дами.

И това, че медиите от време на време избухват с някоя и друга странна и сензационна новина, свързана с 5-годишната принцеса, нищо чудно това крехко чаровно момиченце със синя кръв един ден да се превърне в кралица.

„Децата на 38-годишната Кейт Мидълтън и принц Уилям от ранна възраст се подготвят да продължат традициите на своите предци. 5-годишната принцеса Шарлот изключително много се интересува от бъдещата си роля в обществото. Дъщерята на херцога и херцогинята на Кеймбридж е най-уверената сред техните деца и естествено роден лидер“, споделя източник от Бъкингамския дворец, който е от антуража на Уилям и Кейт.

Същият разкрива обаче и нещо още по-интересно около малката Шарлот. По думите му тя е абсолютно уверена и категорична, че един ден не друг, а самата тя ще седне на трона на Великобритания.

„Шарлот много добре знае, че има двама братя: седемгодишния принц Джордж, който ще наследи короната след баща си, и двугодишния принц Луи. Въпреки това тя е наясно, че е принцеса. Има детска тиара, която обича да носи непрекъснато. Щом я попитаме защо го прави, тя казва: „Някой ден ще бъда кралица!“. Много е сладка“, издава източникът от Бъкингамския дворец.

Припомняме, че като второ дете на принц Уилям, принцеса Шарлот се явява четвърта в наследствената линия за престола след дядо си – принц Чарлз, баща си – принц Уилям, и по-големия си брат – принц Джордж.

Въпреки всичко херцозите на Кеймбридж правят всичко по силите си, за да съхранят детството на синовете и дъщеря си, да ги възпитат като обикновени, скромни и състрадателни личности, като същевременно ги подготвят за бъдещите им кралски задължения, добавя източникът.

„Въпреки че децата знаят, че има нещо специално в позицията им, те не са разглезени. Това важи най-вече за Шарлот. Тя като че ли е най-зряла сред децата на херцозите на Кеймбридж“, пояснява още той.

„Шарлот се чувства и се държи като зрял човек. Обича да избира роклите, които носи, сама въпреки че Кейт ѝ помага. Най-непреклонна е в това, че иска постоянно да бъде с корона на главата“, допълва източникът от Бъкингамския дворец за правнучката на кралица Елизабет II.

Четете още: Принцеса Шарлот си има тайна кралска двойничка. Вижте я!