На есен с песен, или как да се справим с афтите и раните в устната кухина, тръгвайки на училище

Първият учебен ден е свързан както с множество приятни емоции и трепети, така и с редица тревоги. Адаптацията след дългата ваканция е нещо, за което родителите са особено притеснени. Друга тема, която ги вълнува, разбира се, е здравният статус на децата. В година със световна пандемия честите боледувания са всичко друго, но не и добре приети. Всички знаем, че правилният хранителен режим и активната физическа дейност са в основата на доброто здраве. Хапването на пресни плодове и зеленчуци е задължителна част от всяко меню.

Често обаче, особено по-малките деца, не измиват добре плодовете и/или зеленчуци и се изправят пред друг неприятен проблем – афти и ранички в устната кухина.

Афтите се срещат при хора от всички възрасти, но появата им е особено честа и характерна при децата и при потребителите на зъбни протези. За съжаление, те са силно болезнени и често по-малките деца отказват храна заради неприятното чувство. Солените и киселите продукти силно дразнят раничките.
За най-малките пък не е препоръчително да се дъвчат и хапят твърди, груби или остри предмети, които могат да наранят меките тъкани и съответно да прераснат в ранички, които лесно да се инфектират и да доведат, от своя страна, до афти.



Носенето на зъбни протези, ортодонски апарати или брекети също е често срещана причина за появяването на ранички. Металните и пластмасовите елементи понякога могат да наранят фината лигавица.
Преодоляването на болката и ликвидирането на афтите понякога може да се окаже дълъг и сложен процес. Избирането на подходящ продукт за справянето с проблема – също. Естествените съставки и доказаният производител са сред критериите, които родителите съблюдават.

На българския пазар има редица продукти, свързани с борбата с афтите и раните в устната кухина, но продуктът на една марка прави особено впечатление. Фактът, че немската марка Протефикс има над 60 години опит в решаването на проблемите на хора със зъбни протези, е повече от впечатляващ.

Освен това говорим за немска марка, която е част от фармацевтична компания с над 120-годишен опит. А както добре знаем, опитът в комбинация с доказано немско качество е повече от добра причина да изберем съответен продукт.

Протефикс Протект гел е логичен избор, когато търсим качество на достъпна цена.



Гелът успокоява болката, действа противовъзпалително, ускорява заздравителния процес и увеличава устойчивостта на лигавицата. Не предизвиква странични реакции като чувство на парене, тръпнене, промяна на вкуса. Съдържа глицерол-оксид-триестер (ТГО), който се добива от специални растителни масла по нов, патентован метод.
И последно, но не и по важност – всички продукти с марката Протефикс са климатично неутрални, което значи, че грижейки се за семейството си се грижите и за природата!

(в материала има продуктово позициониране)