Алексей Навални прегърна жена си след срещата със смъртта: Любовта лекува и ни връща към живота

Руският политик Алексей Навални, който преди месец бе отровен с вещество от групата "Новичок", се обясни в любов на съпругата си Юлия по случай 20-годишнината от сватбата им. Всъщност, точната дата на празника им е 26-и август, но тогава Навални беше поставен под изкуствена кома. Днес обаче той е добре и е готов да изкаже цялата си благодарност и любов към жената, която вече две десетилетия е неотлъчно до него, дори и в тежките моменти. Ето какво сподели самият той във фейсбук:

"Пост за любовта.

На 26-и август с Юлия имахме 20-годишнина от сватбата, но аз пропуснах този ден. Дори се радвам, че се получи така, защото знам повече за любовта, отколкото знаех преди месец.

Разбира се, виждали сте това сто пъти по филмите и сте чели по книгите: един човек е в кома и лежи, докато неговият любим се опитва да го върне към живота със своята любов и постоянни грижи. И при нас се случи точно така. Аз съм спал и спал, и спал. Юлия е дошла при мен, говорила ми е, пяла ми е песни, пускала е музика. Няма да лъжа - не помня нищо от това.

Пост про любовь . У нас с Юлей 26 августа была годовщина - 20 лет свадьбы, но я даже рад, что пропустил и могу это...

Публикувахте от Алексей Навальный в Понеделник, 21 септември 2020 г.

Но ще ви кажа какво точно си спомням. Навярно това едва ли може да се нарече точно "спомен", а по-скоро набор от усещания и емоции, който се е запечатал в главата ми завинаги: Аз лежах. Точно бях изведен от кома, но не разпознавах никого, не разбирах какво се случва. Не говорех и не знаех какво да кажа. Знаех само, че чакам Нея. Коя е тя - не ми беше ясно. Не знаех и как изглежда. Ако можех да я видя, нямаше да мога, защото погледът ми бе разфокусиран и не помнех нищо. Но аз знаех, че я чакам. Лежах и я чаках.

Тя дойде. Нагласи ми възглавницата много удобно. Не говореше тихо и със съчувствие. Тя беше весела и се смееше. Разказваше ми нещо. А когато тя бе наоколо, идиотските ми халюцинации спираха. С нея се чувствах толкова добре. След това си тръгна, натъжих се и започнах да я чакам пак.

Нито за секунда не се осъмних, че има някакво научно обяснение за това. Когато долавях тембъра на гласа ѝ, мозъкът ми отделяше допамин, ставаше ми някак по-лесно. Всяко нейно посещение беше лечебно за мен, а чакането само засилваше радостта, когато я виждах. Но каквото и научно-медицинско обяснение да търся, вече знам от собствен опит, че: любовта лекува и ни връща обратно към живота. Юлия, ти ме спаси и нека това да бъде записано в учебниците по неврология."

Первый раз меня подвели к зеркалу, через 24 дня в реанимации (из которых 16 в коме). Из зеркала на меня посмотрел...

Публикувахте от Алексей Навальный в Сряда, 23 септември 2020 г.

Четете още: Кратък тест на Фройд разкрива супер точно вашето подсъзнание