Остаряването на кожата е комплексен процес, който зависи от множество фактори - от гените, които сме наследили от родителите си, от начина ни на хранене, от нивата на стрес, на които сме подложени, от хормоналните промени и не на последно място от грижите, които полагаме за себе си. Едно обаче е сигурно, когато говорим за структурата на кожата, най-важен компонент си остава колагенът. Той я прави да изглежда млада, здрава и стегната.

Колагенът всъщност е най-разпространеният протеин в тялото. Той съставя 1/3 от целия протеин в организма и е цели 80 % от сухата маса на кожата. Изумително, нали? Вероятно се досещате, че колагенът в телата ни се обновява непрекъснато, защото нищо в природата не стои статично и застинало. Процесът на непрестанно възобновяване всъщност “поправя” увредените клетки и прави кожата ни приспособима към различните фактори, които ѝ влияят ежедневно.

За съжаление, с напредване на възрастта, телата ни започват да синтезират по-малко колаген, а освен това започваме да наблюдаваме по-малка еластичност и липса на хидратация. Наред с това кожата ни ежедневно е изложена на UV-радиация, цигарен и автомобилен дим, както и на влианието различни химикали. Така с времето започват да се появяват и първите следи от стареене под формата на тънки линии и бръчки. Истината е, че за да запази младостта си, кожата ни се нуждае от ежедневна грижа, а специалистите препоръчват да включите към режима си прием на колаген под формата на колагенови пептиди.

Какво представляват колагеновите пептиди?

Колагеновата молекула е доста голяма и изградена от три полипептидни вериги, които са оплетени една в друга. Колагеновите пептиди се получават чрез процес наречен хидролиза, който създава фрагменти с точно определена молекулна маса. А процесът се извършва, за да бъде усвоен колагенът по-добре от кожата ни. Това се случва именно, когато той бъде разграден до по-малки вериги от аминокиселини, които се абсорбират добре от нашата храносмилателна система.

В действителност съществуват различни видове колаген, като всеки един от тях има уникален състав от аминокиселини и съответно е предназначен за различни части от тялото ни. Например, колагенови пептиди с молекулна маса около 3 килодалтона имат най-силно изразен ефект по отношение на подпомагането на хрущялния метаболизъм, а тези с около 2kDa – стимулират кожните клетки.

Каква хранителна добавка да подберем?

Допелхерц® Колаген Beauty е разработен специално за гладка, еластична и красива кожа. Той съдържа именно колагенови пептиди с размер 2 kDa, които таргетират клетките на кожата. Освен това продуктът е обогатен с екстракт от асай бери, витамини, минерали и микроелементи, които допълнително подпомагат неговото оптимално действие. Само няколко месеца след появата си на немския пазар Допелхерц® Колаген Beauty се превърна в един от най-предпочитаните продукти. Освен това от 2018-а г. насам той стана вторият най-продаван колаген за кожата в Германия.



Клинично доказано е, че приемът на течен колаген има множество ползи за вида и здравината на кожата ни. При редовна употреба той намалява видимо дълбочината на бръчките и тънките линии по лицето, стимулира производството на колаген, прави кожата ни по-еластична и забавя процеса на стареене. Освен това приемът на Допелхерц® Колаген Beauty подобрява здравината, гладкостта и растежа на ноктите.

Продуктът е обогатен още с екстракт от асай бери, витамин А, цинк и биотин, микроелемент мед и витамин Е.

Асай бери е южноамериканско растение, известно със своите антиоксидантни свойства. Антиоксидантите “почистват” свободни радикали, отделящи се в човешкия организъм в следствие на дим от цигари, автомобилни газове и замърсяване. Антиоксидантите всъщност предотвратяват преждевременното стареене на кожата, предизвикано от влиянието на околната среда. Витамин А, цинк и биотин са важни за доброто състояние на кожата, а Витамин С стимулира естественото производство на колаген от организма и също като асай бери има антиоксидантни свойства. Микроелементът мед подпомага нормалното състояние на съединителната тъкан, отговорна за еластичността на кожата и има отношение към нормалната й пигментация, а витамин Е допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.



Всяка доза от Допелхерц® Колаген Beauty е в индивидуален флакон и може да се приема директно, като не е нужно да се разрежда с вода. Друго предимство е, че не изисква специално съхранение и е подходящ за хора с динамичен начин на живот. Можете да ги вземете със себе си на работно пътуване, на екскурзия и дори на преход в планината. Освен това флаконът се рециклира 100 % и е достатъчно само да го изхвърлите в подходящия контейнер.

(в материала има продуктово позициониране)