Автор
Десислава Недева

Венера в Дева: Когато любовта придава смисъл на живота ни

Венера, богинята на красотата, любовта, изкуството и удоволствията ще транзитира в знака Дева на 2-ри октомври. Девата от своя страна също олицетворява богинята във всеки един от нас, но не е задължително да бъде топла и приветлива. Езикът на любовта ѝ е чувствителен, лоялен и целеустремен. През времето, в което Венера ще пребивава в знака Дева, ние можем да демонстрираме нашата обич чрез достъпност, грижа и доставяне на малки радости на околните.



Девата успява да долови и най-слабите сигнали, които се носят небрежно във въздуха. Тя е толкова заета и бдителна за всичко, което се случва около нея, че често има проблеми със съня. Управлявана от Меркурий, планетата на разума, тя винаги премисля нещата, което може да я направи доста тревожна по природа. Страхът и параноята не са ѝ чужди, просто защото не може да се примири с факта, че някои неща нямат обяснение и ние трябва да ги приемем като част от нашия живот, без да ги анализираме.



Ако трябва да определим най-големия ѝ недостатък, това определено би била нейната всеотдайност, която често пъти саботира собственото ѝ щастие. Ако направи нещо лично и само за себе си, Девата винаги изпитва вина за това. Тъй като в нейната същност е заложено да помага и да се грижи за благосъстоянието на другите, тя започва да се чувства зле, когато няма кой да обслужва. Истинската Дева има нужда от мисия в живота, но едно от най-важните неща, които я държат в кондиция, това е контролът. Нуждата да контролира всичко, което се случва около нея обаче, може да се окаже доста нездравословно, ако не бъде канализирано по правилния начин. В най-добрия случай тя е човек, който притежава спокоен ум и релаксирано тяло, грижи се добре за себе си, разумно делегира времето си и винаги отделя достатъчно време, за да си почине.



Венера в Дева е последната спирка, преди да пристигне в собствената си обител – съзвездието Везни. Най-важното, което трябва да запомним за този период, е да не игнорираме нуждите си – първо се погрижете за себе си, а след това за всички останали. Ако следвате този съвет, ще притежавате ключа, който ще отключи златните врати на Венера във Везни и ще усетите как рогът на изобилието се излива върху вас.

Венера ще пребивава в знака Дева до 27-ми октомври. Това ще бъде време, в което ще изразяваме любовта си чрез практични дейности и жестове – ще помагаме на любимите си в изпълнението на важни задачи или просто ще бъдем винаги на разположение, когато те имат нужда от нас. Когато Венера е подвластна на Девата, любовта трябва да има някаква цел и да носи смисъл в живота ни. През този период романтиката остава на заден план и ние пречупваме всичко, което обичаме или което ни доставя удоволствие през призмата на това дали е изпълнено със съдържание. Лесно можем да се почувстваме виновни, ако по една или друга причина не обръщаме достатъчно внимание на любимите си. Негативната страна на този аспект се изразява в склонността ни да бъдем прекалено критични към нашите партньори, да се тревожим твърде силно за нещо или просто да бъдем малко по-капризни от обичайното. Постарайте се да не достигате до тези крайности и животът ви ще ви поднесе редица приятни мигове, които да топлят сърцето ви в предстоящите студени вечери.

Четете още: Пълнолунието е в Овен. Време е да освободите напрежението.