Автор
Десислава Недева

Пълнолунието е в Овен. Време е да освободите напрежението

Пълнолунието в Овен тази година ще се случи на 2-ри октомври, точно в 00:06 часа на територията на България. Основната тема, която ще бъде засегната в живота ни, това ще бъде отпускането на вътрешното напрежение, което сме таили прекалено дълго в себе си.

Най-силно влияние върху Пълнолунието в Овен ще оказва квадратурата между Марс, който в момента е ретрограден и Сатурн. Връзката между тези две планети сигнализира за евентуални нервни изблици, които са напирали да излязат на повърхността още преди месец.



Луната в момента съвпада с фиксирана звезда на небосклона, която може да ни подтикне към създаването на погрешна представа за нещата, лоша преценка и прибързани действия. Комбинацията от всички тези астрологични фактори създава доста напрегната енергия, която носи белезите на импулсивност, гняв и силно напрежение.

На всички нас ще ни се иска да се освободим от стреса по най-лесния и първичен начин, а именно чрез бунт, викове и нападки, но най-разумно ще подходим, ако проявим известна доза находчивост, гъвкавост и адаптивност в делата си.



Пълнолунието сключва още напрегнат аспект с Уран, което е сигурен знак за нестабилност, резки промени, напрежение и тревожност. А квадратурата между Марс и Сатурн допълнително ще налива масло в огъня като ни прави още по-нетърпеливи и избухливи от обикновено. Ще ни бъде наистина трудно да се отпуснем, особено ако свободата ни бъде ограничена по някакъв начин. Това ще блокира не само нашата творческа енергия, но и елементарната ни необходимост да изразяваме себе си.

Неочаквано събитие или натиск от страна на някой с повече власт от вас ще ви застави да извършите грандиозна промяна в живота си. Това може да се отнася както до вашето ежедневие, така и до вашите навици, поведение или плановете ви за бъдещето. Каквото и да се случва в живота ви, постарайте се промяната да се осъществи плавно като си дадете време да се адаптирате към новите обстоятелства. Останете гъвкави и с отворено съзнание, за да извлечете максимална полза от ситуацията, без да се налага да губите почва под краката си въпреки турбулентните обстоятелства.



Ако се поддадете на изкушението и се оставите на арогантното и разрушително поведение да ви завладее, ще претърпите сериозни загуби или просто ще пропуснете страхотни възможности за развитие. Не бъдете крайно упорити и се опитайте да не драматизирате излишно нещата, за да не разклатите стабилната почва, по която стъпвате от известно време насам. Препоръчително е да не се хвърляте в дълбокото с предприемането на грандиозни промени, а да извършите няколко малки подобрителни процедури в своето ежедневие. Опитайте се да вървите здраво стъпили на земята и да не се главозамайвате, защото може да се наложи да започнете да градите всичко из основи.



Кулминацията на напрегнатия аспект между Марс и Сатурн ще се случи на 30-ти септември, само два дни преди Пълнолунието и ще действа доста време като ни прави свидетели на много забавяния, ограничения и разочарования.

По време на самото Пълнолуние, на небосклона се формира триъгълник, но съставен от изцяло напрегнати аспекти. За да се отработи максимално ползотворно и за да се избегнат негативните последици от тази предизвикателна планетарна конфигурация, ние трябва да бъдем в постоянно движение и висока активност, но в същото време да намерим баланса между действието и статичното изчакване, за да не ни изпушат бушоните преждевременно.

Изключително важно е да се научим да отпускаме напрежението малко по малко, защото в противен случай ще изпадаме в периодични нервни сривове. Намерете начин да канализирате блокираната енергия, за да не се стига до ексцесии, макар че комбинативния и проактивен подход, който в момента владеете до съвършенство, значително ви помагат в поправянето на каквато и да е нелепа ситуация, в която сами сте успели да се вкарате.

Четете още: Сатурн вече не е ретрограден. Вижте как ще се отрази това на всяка една зодия