Автор
Десислава Недева

Плутон вече не е ретрограден и светът се превръща в сбъдната наша мечта

Най-отдалечената планета от нас в Слънчевата система, но и най-мощната – Плутон, приключва своя ретрограден цикъл на 4-ти октомври. Тя олицетворява истината и трансформацията в нашия живот, поради което при обръщането ѝ в директна посока на повърхността ще изплуват всички наши дълбоко пазени тайни и непреодолими желания.

Времето, в което Плутон се движеше ретроградно, ние имахме склонността да таим в себе си и да заравяме своите тайни и съкровени копнежи, без да имаме каквото и намерение да ги споделим с околния свят. Но сега, когато той вече поема своя нормален ход на движение, ние получаваме зелена светлина да ги извадим на повърхността. Това в никакъв случай не означава, че ще направим грешка или ще последват негативни реакции или събития от нашето решение. Напротив, изборът да споделим, ще изиграе ролята на катализатор, както на личностно, така и на глобално ниво, така че може спокойно да очакваме директният Плутон да трансформира не само нашия малък свят, но и цялото човечество като цяло.



Ако досега само сте обмисляли дали определена сфера от вашия живот, например любовта или кариерата, има крещящата нужда от промяна, то от днес нататък вече няма просто да разсъждаваме над това, а ще предприемем конкретни действия за осъществяването на тази трансформация. Бъдете честни не само с околните, но и към себе си и направете първите стъпки на движение от мрака към светлината.



Най-важното нещо, което трябва да запомним при плутоновите транзити е, че няма никакъв смисъл да им се противопоставяме. Войната свърши, не упорствайте. Единственото полезно нещо, което трябва да направите, е да пуснете това, което вече не вие нужно, за да преминете безболезнено към процеса на трансформация и да намерите по-бързо своето ново Аз. Помните пеперудата през какво преминава, докато се превърне в онова изящно създание, на което всички се възхищават, нали?

Безценният подарък, който Плутон ни поднася всеки път, е усещането за непреходност. Всеки път, когато ние преминаваме успешно нашата трансформация, неминуемо оставяме зад гърба си нещо, което не само, че не ни служи, но дори ни пречи да се развиваме. Затова летете нагоре, мои прелестни пеперуди, там, където новият ви живот ви очаква – точно такъв, какъвто винаги сте си го представяли.

Четете още: Сатурн вече не е ретрограден. Вижте как ще се отрази това на всяка една зодия