Автор
Десислава Недева

Венера във Везни е тук, за да балансира отношенията ни с околните

Венера, Богинята на романтиката, удоволствията и красотата, ще премине в хармоничния знак Везни, където се чувства като у дома си. Точният транзит ще се случи на 27-ми октомври и ще продължи до 21-ви ноември, когато ще напусне своята обител, за да се настани в дълбоките и мистериозни води на Скорпиона.



Съществуват две основни прояви на архетипа Везни. Едната е тотално аналитична по своята същност, която не отдава особено значение на астрологията, духовния и емоционалния свят на човека. Тя е рационална, теоретична и посветена на науката мисъл. Другата е непоправима романтичка, надарена с естетически усет, често доста плаха и изключително снизходителна към останалите. Божествената и автентична страна на Везните излъчва сексуалност и разкош.

Най-голямото преимущество на Везната е качеството ѝ да подхранва чисто човешката ни нужда от общуване, партньорство, любов, семейство и приятелство. Тя е добър слушател и умее да дава умни съвети. Въпреки тези свои предимства, не е лошо да се научи да бъде малко по-уверена и да заявява мнението си открито, без толкова да се притеснява какво ще си помислят другите за нея. Нейният основен урок е да бъде по-самостоятелна и успешно да валидира себе си, без да разчита останалите да свършат тази работа.



Когато Венера се намира в знака Везни, ние всички ще усетим преимуществата и недостатъците на тази хармонична и красива зодия. Тъй като доскоро Слънцето се намираше в нейно владение, проявите ѝ няма да бъдат изненада за нас и ние най-накрая ще имаме възможността да ги овладеем и манифестираме по най-добрия и полезен за нашето развитие като личности начин.

Въпреки своята позитивна и ефирна природа, Венера във Везни няма да пропусне да ни припомни всички онези кармични обвързаности, от които така старателно се опитваме да избягаме. Конфронтациите, в които ще попаднем, ще бъдат доста неловки и неудобни за нашето безоблачно съществуване, но пък невъзможността да заявим себе си ще ни носи още по-голям душевен дискомфрот. Когато разберете къде точно се намира златната среда на вашето поведение и приемете плюсовете и минусите от окончателното ви решение, ще въздъхнете с облекчение и ще си кажете:“Да, точно това трябваше да направя много отдавна.“



През времето, в което Венера транзитира през знака Везни, ние ще осъзнаем важността на междуличностните взаимоотношения за цялостното ни благосъстояние като личности и социални индивиди. На дневен ред ще изплуват въпросите: Моите думи и действия помагат ли за мирните ни отношения с околните? По какъв начин комуникираме с останалите – напористо, пасивно или агресивно? Хармонични ли са връзките, които поддържаме и основават ли се те на взаимно уважение?

Моят съвет е: Бъдете ясни и открити в общуването си с околните и със себе си. Останете близки с тези, които ви карат да се чувствате спокойни и ценени като личности. Движете се бавно, но сигурно и бъдете искрени, но не сервилни и неуверени. Ние влизаме в токсични взаимоотношения, само когато имаме аналогична връзка със самите себе си. Ако не уважавате собствените си нужди, Венера във Вени ще ви принуди да го направите. И повярвайте ми, тя може да бъде доста напориста в отстояването на своето. Ако ситуацията го изисква, отдалечете се от човека, който трови душата ви. Но го направете с гордо вдигната глава и помете, че Богинята на красотата и любовта е точно зад вас и ви подкрепя.

Четете още: Картите Таро разкриват какъв ще бъде месец ноември за всяка една зодия