Жените в САЩ масово галсуваха за Байдън. Когато Тръмп се държеше зле с Мелания и не ѝ подаваше ръка, даже не предполагаше колко ще вбеси дамите

Колкото и да му е трудно да го признае и да оспорва в съда, Доналд Тръмп загуби. САЩ избра 46-ия си президент и това е Джо Байдън. И истината е, че това не бяха просто поредните президентски избори, а историческо събитие, което ще даде огромно отражение на всичко. Но нека все пак се замислим – дали Байдън спечели, или е по-правилно да кажем, че Доналд Тръмп ги загуби?



Къде сбърка републиканецът и как успя да стане президентът-прецедент със само един мандат? Мнозина твърдят, че една от главните причини за неуспеха му е пренебрежителното отношение към коронавируса и пандемията. Но знаете ли – точно в най-засегнатите от болестта райони той е получил най-голяма подкрепа на изборите, така че едва ли това е истинската причина. Всъщност, Тръмп направи груба грешка, като подцени „слабия“ пол, а Джо Байдън направи точно обратното.



Според някои западни медии на тазгодишните избори са гласували най-много жени, откакто дамите имат право да го правят. И много от тях са гласували именно за демократа.

Джо Байдън успя да спечели симпатиите на тъмнокожите жени, особено след като избра кой ще е вицепрезидентът, ако той победи и това е Камала Харис – афроамериканка с индийски корени. Любопитен факт е, че след като САЩ научи, че тя е изборът на Байдън, средствата за кампанията му нараснаха драстично.



Демократът направи и още един изключително печеливш ход, като назначи Дженифър О'Мали Дилън за шеф на щаба си. Тя е дамата с железен характер, която диктуваше кампанията му от дома си и въпреки това стратегията ѝ се оказа по-печеливша от тази на Тръмп, който неуморно организираше многолюдни митинги, дори и по време на пандемия. Именно Дженифър успя да осигури победа на Байдън, като се фокусира над трите щата Мичигън, Уисконсин и Пенсилвания, които се оказаха ключови.

Но дали Доналд Тръмп загуби буквално в последния момент изборите? Едва ли. Всъщност, той отдавна не се слави като джентълмен. Напротив – многократно светът е виждал как той не подава ръка на съпругата си Мелания и дори се е случвало да я смъмри на публични места.

Той така и не се присъедини към движението #MeToo срещу насилието над жени. Напротив, бил е дори обвиняван и то неведнъж в сексуално посегателство. А също се знае, че той съвсем не е верен на Мелания. И по този начин успя, сякаш с лека ръка, да обърне нежния пол срещу себе си. И загуби от това.

Съвсем не е тайна, че Доналд Тръмп има сексистко отношение към дамите и неведнъж го е доказвал с думите си. Споменавал е, че може да си позволи да целуне всяка красавица, дори и без разрешение, само защото е известен и заможен. Също така преди години си позволи да изрече и следното:

„Ако Хилъри Клинтън не може да задоволи съпруга си, тогава как ще задоволи цяла Америка?“

Неведнъж е споменавал и колко се гордее с красотата на дъщеря си Иванка, но прекрачи границата на бащинската гордост, като заяви, че ако тя не беше негово дете, той със сигурност щеше да излиза с нея.

Той е бил твърде критичен към някои холивудски актриси. Преди време той нарече Кристен Стюарт „куче“ и сподели мнението си, че Сара Джесика Паркър е най-несексапилната жена на света.

Съществуват много примери в подкрепа на твърдението, че Тръмп е откровен сексист. Но това, което не можем да му простим, е нещастието, изписано на лицето на Мелания. Макар и тя да го подкрепя на думи, липсата на любов помежду им не може да се прикрие. Той така и не призна женската сила и може би това бе решаващ момент от загубата му. Защото жените на Америка решиха - ние не искаме Тръпм. И просто го уволниха!



Четете още: След изборите Доналд Тръмп губи и Мелания?