Автор
Десислава Недева

Новолуние и слънчево затъмнение в знака Стрелец ще ни изпълни с енергия и радост

Новолунието в Стрелец, което ще се случи на 14-ти декември в 18:17 часа, ще бъде съчетано с пълно слънчево затъмнение. То ще съвпадне и с планетата Меркурий, което означава, че фокусът на събитията ще бъде насочен към начина, по който мислим и комуникираме с останалите. Марс също ще сключва силно благоприятен аспект с Новолунието, който ще ни изпълни с много енергия и ще ни направи по-инициативни да следваме мечтите си и да осъществяваме плановете си с увереност. Квадратурата с Нептун обаче ще ни напомни да внимаваме да не ни измамят, както и да се пазим от различни видове инфекции.



Съвпадът на Новолунието с планетата на комуникацията, Меркурий, ще подобри значително бързината на нашия ум, ще повиши любопитството ни, желанието да общуваме и да предприемем кратки пътувания из страната. Времето е изключително благоприятно за споделяне на идеи с ваши съмишленици, за покупко-продажби, за преговори и изобщо за иницииране на срещи и нови запознанства.

Тригонът, който Слънцето и Луната, ще сключат с Марс, ще повиши значително нашата енергия както и самочувствието и вярата в собствените ни сили. Спокойно можем да започнем работа по нови проекти, както и да поставим целите си и да градим своите планове. Ще имаме куража и ще проявим инициативата да се захванем с трудни задачи и да не се отказваме, докато не ги доведем до край. Ако отдавна мечтаете да впечатлите някой със знанията и уменията си, сега е времето да го направите. Това важи и за личните взаимоотношения. Но животът обича смелите, така че не чакайте на случайността да бъдете забелязани. Късметът е на ваша страна, така че излезте от черупката си и покажете на какво сте способни. Точно сега звездите ви придават допълнителен чар и магнетизъм, така че не изпускайте момента, а действайте.



Тъй като Меркурий се намира много близо до Слънцето и Луната, той също сключва благоприятен аспект тригон с Марс. Това ще повиши менталната ни енергия и концентрация, което ще ни бъде особено в помощ, ако се занимаваме с административна работа или имаме изпити за взимане. Решителността и ясната визия за нещата ще ни бъдат от полза при съставянето на план и уверените първи стъпки, които предприемаме при неговото осъществяване. Категоричният и убедителен стил на общуване, който ще придобием тези дни, ще ни направи царе в преговорите, дебатите и публичните речи. Ако отдавана обмисляте да помолите свой близък човек за помощ, сега е моментът да го направите. Ще откликне радушно на молбите ви. Ще имате и куража да споделите свои идеи, които при други обстоятелства, бихте запазили лично за себе си, както и разгорещено да отстоявате позициите си или да защитите свой приятел при нужда.



Квадратурата на Новолунието с Нептун обаче може да ни направи малко по-мързеливи и несигурни в собствените си качества и сили от обикновено. Чувството на обърканост, измама, свръхидеализиране и самообвинение могат да ни донесат редица загуби, разочарования или да ни забъркат в скандали и клевети. Пазете се и от инфекции, тъй като рискът от тях е значително повишен при действащ такъв аспект.

Меркурий също ще сключи квадрат с Нептун и ще обърква мислите ни, което може да доведе до изпадане в заблуда и трудно протичане на дискусиите и бизнес сделките. Повишава се също риска другите да не разбират това, което се опитвате да им обясните или пък съвсем целенасочено някой да се опита да ви подхлъзне. Важно е да бъдете кратки и ясни в изказа си, за да не предизвикате самите вие объркване, както и да задавате уточняващи въпроси, ако нещо в хода на разговора не ви е съвсем ясно. Избягвайте да се потапяте в различни конспиративни теории , както и да се въвличате в радикални духовни и религиозни възгледи. Умереността е пътят към вашия успех. Следвайте я и всичко ще се нареди според очакванията ви.

Четете още: Тези 3 зодии ще се влюбят до полуда през декември

През декември раздаваме страхотни награди. За да спечелите, кликнете тук.