Автор
Woman.bg

Чудото в живота на едно истинско момиче: Да науча, че съм бременна, беше вълшебно

"Здравейте, казвам се Радостина, а моят мъж – Стефан. Защо решихме да създадем нов живот? Ами знаете ли, май не сме го решавали ние, а той – новият живот, реши да избере нас за свои родители." С тези въздействащи думи започва писмото си до кампанията "Направи го сега – ДНК на бъдещето" една от стотиците българки, записали се за участие в благородния проект на организацията.

Пред кампанията Радостина разказва за вълнението от завръщането си в родния край, последвано от още по-радостната новина, че очаква рожба - своето най-голямо чудо в живота си. Ето и думите на щастливата Радостина, които, сигурни сме, ще развълнуват и вас:

Уверих се, че няма как да си готов за този момент - да станеш родител. Имахме доста планове, но Онзи горе е сътворил други идеи за нас. От град Варна сме, живеехме в град София и през 2019 година работихме усилено, събрахме достатъчно средства и си вдигнахме една страхотна сватба - както си му е редът - роднини, приятели, оркестри, крадене и купуване на булка, вечерта купон, абе супер ви казвам!

Решихме, че ще поживеем още малко в София и се прибираме в нашата мила Варна. Е, на мен повече ми се искаше да се приберем, отколкото на моята половинка. Нали знаете - като мъж и глава на семейството, той мисли повече за доходи, развитие, а и казват „в София било развитието“... Обаче аз си исках Варна.

Ох, детенце! Искахме да си имаме детенце, много искахме дете, но главата на семейството казваше „Жена, искам да знам, че мога да ви осигуря всичко, ще потраем още малко!“ - този мой мъж - упорит е, много е упорит и работлив, за него нямаше непостижими неща, искаше да се чувства напълно сигурен в себе си, в нас, че утре, ако се наложи, той може да ни осигури всичко, да не се налага да ни помагат.

Да, но ако трябва да сме честни, постепенно поспряхме да се пазим. Появи се пустата пандемия, последваха изолация, хаос, опашки пред магазините, безработица... Прекарахме седмици изолирани в квартирата ни в София, не беше лесно. Един ден скъпият ми съпруг каза, „Хайде да се приберем във Варна, да си караме там карантината, защото тук ще издивеем!", естествено аз само това чаках, бях много щастлива, прибрахме се!

Накратко: с прибирането получихме по-добри предложения за работа във Варна, не бяха за изпускане, а и без това работодателите ни от София започнаха да намекват, че е възможно да има съкращения. Какво по-хубаво - останахме си у дома! Прибрахме се в края на март, към началото на април решихме, че оставаме окончателно във Варна.

Един ден забелязах, че ми закъснява цикълът, предположихме, че е от стрес, вълнение, емоции, изчаках няколко дни и познайте - видяхме двете чертички, не можех да повярвам, хукнах на преглед, а гинеколожката ми потвърди, „Ето я точицата!".

Ами явно, когато сме се прибрали у дома, се е случило и друго чудо, тази „точица“ е най-хубавото нещо - нека всичките ни планове да си гледат работата, хи-хи. Понякога не знаете Бог каква изненада ви е приготвил. Благодаря ти, скъпи, че ме дари с най-прекрасния син, а ти, сине, си най-прекрасният коледен подарък.

Историята на Радостина и Стефан е част от кампанията "Направи го сега – ДНК на бъдещето". Целта на проекта е да вдъхнови и насърчи всички двойки, които нямат репродуктивни проблеми, да не отлагат появата на първата си рожба за по-късен етап от живота си, когато вече може да е късно.

Срокът за записване в кампанията на ДНК „Направи го сега“ е до 31 януари 2021 г.

Четете още: Никой успех - кариерен или материален, не може да се сравни с новината, че ще ставаш РОДИТЕЛ!