Жената до Милен Цветков със сърцераздирателно послание: Лети, любов моя, лети!

Жената на Милен Цветков сподели снимка на журналиста в личния си профил във фейсбук. Днес се навършват 9 месеца от нелепия инцидент, в който Милен загина.

"9 месеца без теб, Любими мой", написа Милена Иванова-ЕА.

9 месеца без теб, Любими мой! Това бе нашият час... история, изказано, признато и незабравимо......... Ти беше роден с криле и не можеше да пропълзяваш във живота! Лети...любов моя, лети!

Публикувахте от Milena Ivanova-Ea в Вторник, 19 януари 2021 г.

Милен Цветков загина в тежка катастрофа на столичния булевард "Черни връх". Управляваният от него автомобил бе блъснат отзад на кръстовището до мол "Парадайз". 22-годишен водач на задната кола, минала на червено, даде тогава положителна проба за наркотици.

Милен Цветков е роден през 1966 г. в София. Кариерата му започва в БНТ като репортер на предаването "Ку-ку". Бил е репортер в "ТВ Неделник" и "Отзвук", както и водещ на новинарската емисия на националната телевизия "По света и у нас". От 2000 г. започва да води сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България". През 2003 г. е свален от екран. Няколко месеца води „60 минути с Милен Цветков“. След това води и новинарската емисия на Нова телевизия „Календар“. От 2005 г. започва ново предаване - „Часът на Милен Цветков“.

View post on Instagram
 

От 2009 г. отново се завръща в „Здравей, България“ заедно с Лора Крумова. От пролетта на 2011 г. води "Часът на Милен Цветков", отново по Нова телевизия. На 16 август 2018 г. Нова телевизия обявява, че прекратява договора си с него.

Междувременно стана ясно, че делото срещу Кристиан Николов, причинил катастрофата, в която загина Милен Цветков, може да бъде отложено.