Мъжът ми ми изневерява, а за мен Ковид-19 може да бъде смъртоносен

През последната година животът ни се промени из основи. Вече нищо не е същото, а контактите на живо, дори и с тези, които най-много обичаме, се превърнаха в сериозно изпитание. Безспорно опасността от Ковид-19 и всичките му мутации и щамове доведе до безброй катаклизми за човечеството и ни постави пред истинско изпитание. Пандемията да ни направи и по-добри, но и да подложи на тест нашата грижа не само към самите себе си, но и към най-близките си. В днешната история обаче ще научим, че не всички са го издържали и просто са се поддали на физическите си нужди, без да се замислят на какъв риск излагат любимите си.

"Аз бях една щастливо омъжена жена. И откакто съм със съпруга ми, той никога не е спирал да работи здраво, за да живеем добре. Много често се е случвало дори да не се прибере у дома, за да отметне, колкото се може повече задачи. Не намирах нищо странно в това, дори може да се каже, че бях свикнала съпругът ми да не е у дома някои вечери. Докато един ден не разбрах, че е започнал афера с негова колежка от офиса.

Тази новина просто ме съкруши и честно казано, не знам от кое ме боли повече - от предателството му или от факта, че ме излага на риск от зараза с Ковид-19. Женени сме от 18 години и досега не ми беше изневерявал или поне аз не знаех. Но истината е, че съпругът ми се промени по време на първия локдаун. Вече не изглеждаше така щастлив, както преди и усещах, че си търси начин да излезе от вкъщи за по-дълго време. И го правеше - дори отиде на вилата ни извън града с обяснението, че искал да свърши повече работа на спокойствие.

Наскоро той отново замина за един уикенд и когато се върна изглеждаше още по-изнервен и нещастен. Тогава реших да го попитам какво точно се случва и защо се държи по този начин и той ми призна всичко. Че има афера с негова колежка, но сега е ядосан, защото е разбрал, че тя има връзка с друг. Оказа се, че съпругът ми е с тази жена от цели две години, а аз не съм подозирала нищо...

Съпругът ми се разкая, каза ми, че това е най-голямата му грешка, но аз не мисля, че ще мога да му простя. Все пак, аз не съм съвсем здрава и за мен заразата с Ковид-19 може да бъде фатална. Другият фактор, разбира се, е жестокото му предателство, от което не спира да ме боли", Елена.

Съветът на специалист:

При всички обстоятелства всякакви контакти в момента са опасни и могат да доведат до заразяване. Безотговорността на съпруга ти не може да бъде простена, но ако ти искаш да бъдете заедно и да спасите брака си, просто го попитай дали вижда бъдещето си с теб. Ако отговорът му е положителен, то той трябва да бъде вкъщи и да ограничи контактите до минимум.

Четете още: Изневерявате насън? Ето какво означава това...