Изневерявате насън? Ето какво означава това...

07 април 2021 | 10:30
31426
3
Снимки: Unsplash
3

Учени са установили, че 8% от сънищата имат еротичен характер. Близо 60% от жените пък признават, че са изневерявали на партньора си по време на сън. Това се твърди в ново проучване, в което са участвали близо 1000 дами.

Какво означава това и защо подобен сън е толкова разпространен сред представителките на нежния пол? Изобщо, трябва ли да се тревожим, ако започнем все по-често да сънуваме сексуални сцени с невероятен оргазъм, преживени в компанията на бивше гадже, колега или мистериозен непознат?

Отговорът на експертите е повече от категоричен – място за тревога няма!

Фактът, че ви се присънват греховни приключения в ръцете на друг мъж, съвсем не означава, че искате да мамите партньора си, твърди семейният психолог д-р Карин Андерсън Абрел, Тези сънища са резултат на преживяванията и емоциите от деня или седмицата и е начин на мозъкът да се освободи от натрупаното в последно време напрежение.

Феноменът на изневярата на сън експертите обясняват още и с факта, че по време на сън съзнанието ни често се връща назад в миналото ни, възпроизвеждайки картини от реалността ни, свързани с приятни емоции и преживявания. Понякога той сам твори тези картини, търсейки така начин да си достави утеха и удоволствие.Ако човекът, с когото изневерявате, е напълно непознат, има голяма вероятност това да е мъж, който сте срещнали в магазина или метрото например, и чийто образ мозъкът ви е съхранил дълбоко в гънките на паметта ви, смятат още психолозите.

Така че, мили дами, ако случайно ви се присънят похотливи сънища с привкус на сладка изневяра, не се безпокойте. Това съвсем не означава, че копнеете за подобна постъпка, заради чувство на неудовлетвореност във връзката ви. Поне така твърдят специалистите.

Те добавят още, че подобен сюжет подсъзнанието ражда и в случаите, когато една жена трябва да прояви по-твърд и корав характер. Например, да бъде по-решителна или да изказва смело собствено си мнение.


Учените обаче имат обяснение и за разтърсващия оргазъм насън. Според тях това е индикация за сънуващия, че иска на всяка цена да приключи с разрешаването на даден проблем. Например – да доведе най-сетне до край някаква отдавна започната трудоемка работа, диплома и т.н., довели организма му до необходимостта от освобождаването на натрупана сексуална енергия.

Четете още: Сънищата ни, които предвещават секс

Коментари

3 аз
  11 февруари 2021 | 12:43 отговор
 

аз все сънувам, че искам да се скрия някъде с еди коя си мацка, обаче жена ми ме дебне и ме хваща и се събуждам стресиран с главоболие. въпросът ми е - това домашно насилие по признак пол ли е??? и има ли органи, които мога да сезирам???

 
2 P
  24 август 2018 | 14:24 отговор
 

Kurva e maikati i ti imac ceriozni problemi cibai ce v gaza ga ti minat problemite vseki e svobogen da pravi kakvoto si iska c taloto

 
1
  23 август 2018 | 00:21 отговор
 

И кой казва, че подобни сънища ни безпокоят? Да можеше да не излизам от тях...

 
 
24 август 2018 | 10:53

Щом не искаш да излизаш от тях, значи или имаш сериозни проблеми с партньора си или си ... урва :D

Добави Коментар

Най-четени