Автор
Кристина Кирова

Кралица Елизабет II: Не бъдете егоисти, ваксинирайте се

Кралица Елизабет даде онлайн изявление, в което призова всеки да поеме отговорност към себе си и околните, като се ваксинира.

Припомняме ви, че самата тя и принц Филип го сториха още през януари в двореца Уиндзор. Нейно Величество участва в онлайн видеоразговор, в който поясни, че процедурата се извършва бързо и няма нищо притеснително. Тя стигна и по-далеч, като окуражи всеки да се ваксинира с думите: "Мислете за другите, не мислете единствено за себе си."

Нейно Величество допълни, че не е усетила болка при обождането и се чувства добре. Не пропусна и да спомене, че е приятно изненадана колко бързо светът е успял да открие превенция срещу ковид-19 и колко са достъпни ваксините. Към момента броят на ваксинираните във Великобритания надхвърля 18 млн. души. Кралицата окуражи и всички от здравния сектор и им пожела да работят все така неуморно.

"Щом се ваксинираш, вече се чувстваш защитен и мисля, че това е много важно. Вероятно някои се страхуват от процедурата, но е по-добре да помислят и за другите, не само за себе си. Забележително е колко бързо бяха завърешни ваксините и колко много хора имат възможността да се предпазят от вируса", добави още Елизабет Втора.

В момента тя продължава да е изолирана в двореца Уиндзор, докато принц Филип е на лечение в болница в централната част на Лондон. Там той бе приет на 16-и февруари заради инфекция, която не е свързана с коронавируса.

Четете още: Лекари към Гуинет Полтроу: Прекарала си Ковид и гладуваш - много е опасно!