Скандалният Пиърс Морган нарече Меган Маркъл 'Принцеса Пинокио' заради лъжите ѝ

Славещият се с острия си и безжалостен език тв водещ Пиърс Морган, който напусна демонстративно поста си начело на сутрешния блок на британска телевизия, след като ясно изрази възмущението си от Меган заради споделените от нея истории за расизъм и мисли за самоубийство, отново заяви, че не вярва на нито една дума на херцогинята, изречена от нея в интервюто пред Опра Уинфри, пише "Дейли мейл".

55-годишният Морган напусна предаването "Добро утро, Великобритания" по телевизия Ай Ти Ви на 10 март след жлъчен коментар във връзка с разкритията на Меган в интервюто за Уинфри, че мислела да се самоубие, докато живеела във Великобритания като член на кралското семейство.



Действието му бе провокирано от критика на член на екипа към позицията му. По-късно същия ден Ай Ти Ви съобщи, че той напуска.

"В понеделник казах, че не вярвам на казаното от Меган Маркъл в интервюто ѝ за Опра. Имах време да обмисля това свое мнение и все така не ѝ вярвам. Ако вие сте ѝ повярвали, окей", написа Морган в Twitter. "Много хора тук искат да ме уволнят за това, че изразих мнението си за принцесата Пинокио...", гласи друг пост в мрежата, споделен ден след излъченото интервю.


"Свободата на словото е кауза, за която с радост се жертвам. Благодаря за всичката любов и омраза. Отивам да прекарам повече време с мненията си", каза той на своите 7,8 милиона абонати.

Коментара си в социалната мрежа Морган придружи със снимка на Уинстън Чърчил с цитат за свободата на словото.


Припомняме още, че по време на разбунилото духовете на Острова и извън него скандално интервю на принц Хари и Меган с Опра Уинфри, херцогинята на Съсекс заяви категорично, че кралското семейство е отхвърлило молбите ѝ да ѝ помогне на душевното ѝ състояние и че човек от кралския двор ('чието име тя не споменава) е повдигнал темата за цвета на кожата на неродения ѝ син с идеята той да бъде лишен от титлата принц, която му се полага, след като дядо му - принц Чарлс, се възкачи на престола.

Междувременно стана ясно, че срещу Пиърс Морган има над 41 000 оплаквания заради острия му хапливия му и язвителен тон, получени в британския медиен регулатор. От своя страна същият обяви, че започва разследване по правилото си за недопускане на оскърбления и нанасяне на вреда.

Пиърс Морган започва кариерата си в британски таблоид, като е бил редактор на вече закрития в. "Нюз ъф дъ уърлд", а след това във в. "Дейли мирър". След това той се прехвърля в телевизията, първо като съдия в риалити шоута като "Америка търси таланти" и "Великобритания търси таланти".

В продължение на три години той беше и водещ на токшоу по Си Ен Ен на мястото на Лари Кинг.

Четете още: Кралицата прости на Меган и Хари: Винаги ще ги обичам