Дядо е ангелът, който винаги ще ви закриля: Как Кейт и Уилям съобщиха на децата си за смъртта на Филип

Великобритания е в траур след кончината на съпруга на Нейно Величество Елизабет II - принц Филип. Междувременно източник, близък до херцозите на Кеймбридж, разказа Us Weekly как двамата са съобщили тъжната новина на децата си.

Не е тайна, че наследниците на Кейт Мидълтън и принц Уилям - 7-годишния Джордж, 5-годишната Шарлот и 2-годишния Луи, бяха много близки с прадядо си, а той се разтапяше в тяхно присъствие. Затова по думите на източника родителите им не са искали да изправят децата си пред тежката реалност на толкова крехка възраст.

Вместо да им кажат, че него вече го няма, те са им споделили, че Филип е отишъл в рая и е станал ангел, който ще бъде винаги с тях и ще ги закриля.

"Естествено, децата са много разстроени, особено Джордж и Шарлот. Луи е все още много малък, видял е Филип само няколко пъти", пояснява източникът пред изданието, като разкрива още, че и тримата малчугани са участвали в избора на снимка, която да бъде поставена в дома им в памет на прададо им.

Херцогът на Единбург почина миналия петък, два месеца преди 100-ия си рожден ден. Погребението му ще се състои в събота, 17 април, в църквата "Сейнт Джордж" в Уиндзор.

Припомняме, че вчера Уилям показа архивни и невиждани досега снимки от семейния архив. На един от кардите принц Филип позира редом до най-големия син на Уилям. На него двамата са седнали във файтон, управляван от дядото. "Никога няма да приема за даденост спомените на децата си за това как прадядо е дошъл да ги вземе в своя карета и им показа заразителната си жажда за приключения и палавото чувство за хумор!", написа опечаления внук под снимката, заснета лично от Кейт Мидълтън.

View post on Instagram
 

Четете още: Елизабет II наруши вековна кралска традиция заради принц Хари - какво ще се случи на погребението на Филип?