4 вида оргазъм, за които не сте подозирали, че съществуват!

Сигурно си мислите, че сте наясно с всички тайни по темата за секса и оргазма и че няма нищо друго, което да ви впечатли по въпроса. Всъщност грешите, защото има... Оказва се, че съществуват доста интересни и неочаквани от нас видове оргазъм, за които дори не сте и подозирали, а всъщност някои от вас може дори и да са изпитвали волно или неволно.

Ментален оргазъм



В крайна сметка оказа се, че все пак можете да достигнете до върха на удоволствието без докосване или стимулиране, а само с помощта на мисълта, образите и фантазиите в съзнанието ви.

Изследователи документират случаи, в които хора успяват да постигнат оргазъм единствено чрез собствените си фантазии още през 1992 г. В същото време физиологичните реакции по време на оргазмите, причинени от мисли и на такива, предизвикани чрез стимулиране с ръцете, се оказват абсолютно идентични. Как да не си спомните фразата, че основната ерогенна зона в човека е мозъкът, а не това между краката.

Какво да мислим и какво да си представяме, за да постигнем желания резултат, е чисто индивидуален въпрос. Ученият и съавтор на труда „Науката за оргазма“, Бари Комисарук, който е провеждал такива изследвания, споделя: „Някои субекти използваха комбинация от еротични фантазии с дихателни техники, други добавяха движения на тазобедрената става към това, а трети си представяха по-абстрактни сензорни образи – например енергийни вълни, преминаващи през телата им." Във всеки случай си струва да експериментирате – това може да бъде много интересно и необичайно преживяване, което не изисква абсолютно никакви разходи.

Дихателен оргазъм

„Уви, повечето хора не използват всички възможности на дишането по време на секс или дори го ограничават“, казва Ким Анами, холистичен секс треньор. Много хора просто подценяват ролята на привидно и обикновено звучащите вдишвания и издишвания. Но ако следвате най-простите дихателни практики, усещанията при правене на любов ще станат много по-ярки и интензивни. Освен това можете да изпитате оргазъм, без изобщо да правите секс и дори да нямате партньор.

Има много дихателни техники, които могат да ви помогнат да се забавлявате. Например „Огнено дишане“ е техника на кратки, мощни вдишвания през носа и продължително издишване. Можете дори да научите това сами, от книги и видео уроци – и определено си заслужава да опитате. Във всеки случай работата с дишането ще донесе много ползи в допълнение към удоволствията в леглото – тя отпуска мускулите, успокоява ума и увеличава производството на хормоните на щастието.

Коргазъм

Най-общо казано, това е оргазъм, получен по време на физически упражнения. Терминът „коргазъм“ е измислен и приложен за първи път от основателя на Института за секс изследвания Алфред Кинси през 1953 година. В монографията си „Сексуално поведение на жената“, той разказва за момичета, които, докато спортували, изведнъж получавали физическо удоволствие. Усещането авторът свързва със специфичните упражнения, при които притискането на определени мускули засилва кръвообръщението в дадените зони и това провокира изпитването на оргазъм, или казано по-точно в случая – коргазъм.

Според изследванията коргазмът най-често се предизвиква от упражнения за корем, катерене по въже, клекове, каране на колело, разтягане на краката в шпагат и т.н. Неудобното в случая е, че коргазмът има навика да се случва непредсказуемо и спонтанно. Добрата новина обаче, че можете да увеличите шансовете си да го получите, като включите упражненията на Кегел по време на редовната си фитнес програма.

Брейнгазъм

Понятието идва от думата brain, която в превод на български означава „мозък“. Този вид удоволствие се нарича още ASMR, „автономна сензорна реакция на меридиан“. Брейнгазмът се задейства от неща, които активират нашите центрове за удоволствие на мозъка чрез специфични тригери. Спусъкът може да дойде от всичко – от шепот до потупване или визуално движение.

Днес се предлагат множество записи на ASMR за различни услуги. Една от най-популярните композиции например е комбинацията от звуци като шум от дъжд, шумолене на листа, тих шепот и необичайни мелодични звуци.

Чувствата, предизвикани от ASMR, могат да бъдат различни. Спомнете си, когато буквално сте настръхвали от „пеперудите в стомаха ви“ от звуците на нечий глас или от любимата ви песен. Това е началото на брейнгазма, който също се нарича на шега "масаж на мозъка".

Четете още: Ето я сексуалната техника, с която ще подлудите мъжете