Тежка трагедия разтърсила семейството на Мария Бакалова

Огромна трагедия е разтърсило семейството на Мария Бакалова преди шест години. Първата актриса, номинирана за "Оскар", загубила много близък човек в тежка катастрофа - братовчедка ѝ Ани била прегазена на пешеходна пътека няколко месеца преди абитуриентския си бал.

Във вчерашния ден, когато загиналото в инцидента момиче е трябвало да навърши 26 години, Мария почете паметта ѝ с трогателни снимки, публикувани като стори в Инстаграм, които просълзиха почитателите ѝ. На кадрите Бакалова и братовчедка ѝ позират пред обектива като деца. На един от тях двете момиченца се усмихват на камерата, хванати за ръце и облечени в празнични дрешки. Върху сплетените ръчички Мария е нарисувала синьо сърце.



"Честит Рожден Ден, мое ангелче! Обичам те!", гласи текстът, който придружава архивните фотоси на звездата от "Борат 2".

Мария и Ани са близки по възраст и са отраснали заедно. До последно двете братовчедки са неразделни. За Бакалова братовчедка ѝ е не просто близка роднина, но и сродна душа, разкриват от "Марица". Детските игри преминали в тийнейджърски вълнения и трепети, а през последните месеци от живота на Антоанета, както е пълното име на Ани, двете планирали дългоочакваната абитуриентска вечер. За зла участ животът на Ани е отнет на пешеходна пътека, на път за вкъщи след урок. Бургас е потресен от трагедията.

"При теб как е? А къде си всъщност? Как е всъщност? Какво е всъщност? Хич не ми описваш обаче... А си ми най-близката. Още си ми ти, независимо че не сме се срещали от цяла година..." - е само част от дълго писмо, което Бакалова пише година след загубата и публикува в мрежата, пише bgdnes.bg.

Шофьорът, който убива близката на Мария - Атанас Щерев, по това време е шеф на бургаско общинско предприятие и е с авторитет и влияние в морския град. Атанас Щерев бе осъден на три години затвор, а след влизането в сила на присъдата си изчезна от България. В началото на 2017 г. бе открит в Нюрнберг и екстрадиран в България, за да изтърпи наказанието си.

View post on Instagram
 


Четете още: Вижте Мария Бакалова като малка (снимка)