Мускус, роза или жасмин: Твоят идеален аромат според зодията

Няма жена, която да не може да се похвали с предпочитан от нея парфюм или любим аромат. С времето обаче преоткриваме все по-нови и интригуващи ухания, които печелят сърцата ни, изпълвайки сетивата ни с наслада и истински възторг. Но всеки човек е различен и има различни вкусови предпочитания. Спокойно може да се каже, че тези предпочитания зависят и от зодиакалния знак, под който сме родени, смятат астролозите.

Овен

Овенът е силно привлечен от сетивни и чувствени миризми. Мускус, пипер и мира, пикантни миризми са ароматите, на които е добре да заложи.

Телец

Телецът обича меките, галещи, ласкаещи композиции от ухания. Благоуханията, отговарящи на неговата натура, са роза, жасмин, амбра, сандалово дърво, стиракс.

Близнаци

Нежните, свежи аромати на маточина, индийско орехче, нарцис и кориандър, сандалово дърво, дъбов мъх, роза и кукула мускатна, биха донесли късмет в любовта на Близнаците.



Рак

Чувствителният нос на Раците може да бъде примамен от тежки ухания - жасмин, пачули и иланг, касис, ванилия, канела и индийско орехче, лотос и лилия.

Лъв

Уханията на Лъвовете трябва да са също толкова силни и еротично настройващи като самите тях. Амбра, тубероза, карамфил, канела и бензоя, пачули, розмарин и померанцово масло - благоухания, без които Лъвът не може.

Дева

Като една истинска и уважаваща дама, Девата трябва да заложи на уханията на сандалово дърво, розово дърво, лавандула, зюмбюл, мимоза, канела, имортел и липов цвят.



Везни

Ароматът на Везните трябва да бъде романтичен и лек. Момини сълзи, мед, зюмбюл са въздушни, леки мириси, бензоева смола, виолетки и вербена.

Скорпион

Зашеметяващите и хипнотични ухания са част от живота на хората от този знак. Мускус, цвят от мацис, сандалово дърво, грейпфрут, пачули и карамфил.

Стрелец

Ароматите за Стрелеца са възвишени, изискани, чувствени. Кедър, карамфил, нарда, мастикс, тамян и мира.

Козирог

За да подкрепи силата си, са му нужни ясни, бистри, освежаващи и съживяващи ухания. Перуански балсам,палмароза, кипарис, ветивер, мускус и розово дърво.

Водолей

Уханните смеси за Водолея трябва да са елегантни и ясни. Орхидея, ветиверово масло, кипарис и нарда.

Риби

Уханните смеси за тези хора трябва да са нежни и меки. Кориандър, нарда и лавандула, анасон, магнолия, теменужки и перуника.

Четете още: Вълк, змия или мечка: Какво животно си според индианския зодиак