Скандално: Педиатър скочи на Емили Ратайковски заради тези снимки с бебето

Вчера прелестната красавица Емили Ратайковски отпразнува 30-ия си рожден ден и не пропусна да се покаже в целия си блясък пред последователите си в Инстаграм. Моделката не изневери на стила си и сподели снимки, на които позира по изрязан бански, който щедро показва перфектната ѝ фигура. Тя се възползва от повода и да покаже сина си Силвестър, който е облечен в бански със същия принт като този на хубавицата.

Ратайковски стана майка само преди 3 месеца, но вече е възвърнала напълно старата форма и не спира да споделя с феновете си умилителни кадри с първородния си син. На рождения си ден тя сподели кадри, на които освен че показва гордо тялото си, го е прегърнала и този път предизвика доста смесени чувства в последователите си. Разбира се, към публикацията преобладават положителните коментари, но не липсват и критики.

View post on Instagram
 

Причината за това е начинът, по който младата майка е прегърнала сина си. Освен че го държи само с една ръка, захватът ѝ е доста неуместен за дете на тази крехка възраст. Известен руски педиатър сподели, че мускулите на шията при бебетата не са достатъчно добре развити и е недопустимо главата на детето да виси, както се е получило при Емили. Главичката на бебето винаги трябва да бъде добре фиксирана и придържана с другата ръка. Краката на детето също не бива да висят свободно надолу, тъй като това може да повлияе неблагоприятно на развитието на тазобедрените му стави.

View post on Instagram
 

Педиатърът споделя още, че като цяло вертикалното положение не е препоръчително за новородените бебета. Особено с подобен захват, какъвто е показала Емили, който предизвиква усещането, че тя може да го изпусне всеки момент.

Четете още: Зад гърба на Кралицата: Меган и Хари отново изненадаха Елизабет II