Асен Блатечки е поредната родна знаменитост, която заедно с Радина Кърджилова и Марта Вачкова, се присъединява в борбата срещу презастрояването на Синеморец.

View post on Instagram
 

Това са само една шепа от звездите, които обединиха усилия в битката за опазване на естествената флора и фауна на един от малко останалите непокътнати от бетона черноморски курорти у нас. Инициативата е подета от ентусиасти и страстни защитници на Синеморец, които горещо апелират за спиране на строежите по плажовете.

View post on Instagram
 

Събраните за петицията подписи, които към момента са близо 11 хиляди, ще бъдат внесени в Народно събрание и още няколко институции. Целта на организаторите е да се опазят горите от поголовно изсичане - резултат от незаконните строежи по морето.

View post on Instagram
 


Самата петиция ще бъде връчена и лично на Служебния екоминистър.

В подкрепа на кампанията е създаден и документален филм - "Гласовете на Синеморец", с фокус към позицията на местните жители спрямо бетонирането на приказния плаж.

View post on Instagram
 

Десетки природозащитници се включват в дискусиите по наболялата от доста време насам тема. Сред тях е и българският политолог и журналист Тома Биков. В лентата са показани множество незаконни строежи, стари кадри от морето преди бетона, както и прелестни кътчета от Синеморец, заплашени от сечта и безвъзвратното изчезване в името на печалбарството.

View post on Instagram
 

Четете още: Ето кой е градът, в който се живее най-добре!