40 години по-късно: Пуснаха на търг парче от сватбената торта на лейди Даяна

Цели 40 години след емблематичната брачна церемония между лейди Даяна и принц Чарлз, парче от сватбената торта се продава на търг, съобщава британския Sun.

Сладкишът е с впечатляващия грамаж от 800 гр. и размери 20x18 см. То е притежание на Мойра Смит, която е била камериерка на покойната кралица-майка. Любопитното е, че парчето торта е издържало много по-дълго от брака на Чарлз и Даяна, отбелязва иронично изданието.


Сладкото изделие е опаковано в красива кутийка, върху която са изписани инициалите на двамата младоженци. Тортата е декорирана със солидно количество глазура върху марципанова основа. Парчето е украсено и с няколко герба, сред които и този на кралската фамилия.

"Въпреки че изглежда съблазнително, не препоръчвам на никого да изяжда това парче торта" заяви Крис Албъри, специалист по аукциони на кралски вещи.

Сватбената торта на принца и принцесата е била на цели пет етажа. Била е майсторена в продължение на 10 часа, като в украсата ѝ са били включени важни кралски символи, включително военните нашивки на Чарлз, изработени от захар. Също така върху нея е имало гербовете на Бъкингамския дворец, двореца Хайгроув и катедралата "Свети Пол". Сладкишът е бил дело на главния готвач на Кралските военноморски сили.

Лейди Ди и принц Чарлз си казват "Да" на 28 юли, 1981 г. Над 750 млн. души от целия свят са наблюдавали церемонията от телевизионните си екрани.

View post on Instagram
 

Четете още: Като истинска принцеса: Вижте уникалната сватбена рокля на племенницата на Даяна