Българката: реже салата, сипва ракия, носи златни медали от Олимпиадата и скача в огъня за да спаси къщата си

Някъде днес четох, че българският мъж е свикнал, като седне на масата, да чака жената да му донесе салатата, ракията и... медали от Олимпиадата. И да ви кажа, освен че звучи смешно, звучи и доста реално. Дали трябва да наблегнем върху гордостта, че българските жени поставиха рекорди на Олимпийските игри в Токио, или повече да се притесняваме, че мъжете не печелят медали по борба, стрелба и други спортове, не знам. Но едно искам да ви кажа, ама много държа да ви го кажа. Добре си помислете следващия път, преди да изтърсите някога, някъде, че женският пол е слабият и че българките не могат да ни прославят с нищо добро по света. И ако все пак го сторите, просто си гледайте работата.

Знаете ли – българката е уникално същество и това беше доказано няколко пъти през последните дни. Българката е смела, силна, красива и много истинска жена. Тя е онази, която работи здраво и заема високи позиции в големите фирми, въпреки че мъжете трудно свикват с идеята, че го заслужава. Тя е онази, която може да печели медал след медал. Онази, която може да се бори като мъж, за да успее, да гледа децата си, да бъде примерна домакиня и да обича безрезервно. Тя е онази възрастна дама от Старосел, готова да скочи в огъня, за да спаси дома си, но никога няма да се предаде, дори пред природните стихии. Това е българката, господа.

И да, тя е онази, която ще ви посвети дните си, ще изчисти, ще сготви, ще гледа децата и ще се прибере със златен медал вкъщи. Тя ще печели, колкото вас, ако не и повече. Уважавайте я, защото втора като нея няма и 90-годишната Марийка от Старосел го доказа. И Ивет Горанова го доказа. И Ивет Лалова го доказа и не спира да го прави повече от десетилетие. И Стойка Кръстева го доказа, господа, при това в най-мъжкия спорт. Вероятно, ако се обърнем назад в историята, ще намерим още много, много подобни примери, като един от най-блестящите ще са нашите Златни момичета.



Всички те знаят какво е чувството да се качиш на най-горното стъпало, да усетиш тежестта на златото върху гърдите си и да се просълзиш, защото цял свят слуша българския химн, благодарение на теб.

И следващият път, уважаеми българи, когато жена ви се прибете след дългия работен ден, а вие я чакате да ви донесе салатата и ракията, си припомнете, че тя е вашият шампион.

Четете още: Ето на коя дата ще се разведат Меган и Хари