Отиде си Патриша Хичкок – каква личност беше единствената дъщеря на Алфред Хичкок

Единствената дъщеря на краля на ужаса – Алфред Хичкок, е издъхнала на 93-годишна възраст. Наследничката на най-великия кинорежисьор, както го наричат от „Дейли телеглаф“, е издъхнала в съня си, в дома си в Таузънд Оукс, Калифорния.

Новината разпространиха американските медии, позовавайки се на информация на дъщеря ѝ Кейти О'Конъл Фиала.

View post on Instagram
 


Коя е Патриша Хичкок

Звездата на родената на 7 юли 1928 г. Патриша Хичкок изгрява през 40-те години на миналия век с участия в комедии на Бродуей. Освен на Бродуейската сцена талантливата актриса се подвизава и във филми на баща си, сред които "Сценична треска", "Непознати във влака", "Психо".

Участвала е и в десет епизода на поредицата "Алфред Хичкок представя" на телевизия Си Би Ес.

Актрисата има три дъщери от бизнесмена Джоузеф О'Конъл младши, с когото сключва брак през 1952 г.



Нещо любопитно! Патриша е плод на любовта между Хичкок и съпругата му и сценарист Алма Ревил, за която той твърдял, че е спал само веднъж. От скриптърка тя му става верен партньор в работата за цял живот. След като Алма забременява, двамата никога не са имали друг полов контакт и живеели под един покрив без секс. Или поне в това уверявал години наред кралят на хоръра.

Кинематографист от класа, определян като най-великия британски режисьор, Хичкок оставя зад гърба си плеяда от звездни кинозаглавия, които от позицията на съвременното кино на ужаса може да изглеждат като лежерни филмчета за съботен следобед, но не и това да ги прави по-малко страховити.

Сред шедьоврите на Хичкок - безценни бисери от съкровищницата на голямото филмово изкуство на 20-и век, от които косите винаги настръхват, са: „Човекът, който знаеше твърде много” (1934), „Тридесет и девет стъпки” (1935), „Ребека” (1940), „Подозрение” (1941), „Сянката на едно съмнение” (1943), „Окованите” (1946), „Въжето” (1948), „Непознатият от северния експрес” (1951), „Прозорец към двора” (1954), „Световъртеж” (1958), „Психо” (1960), „Птиците” (1960), „Безумие” (1972).

Признание за цялостното си творчество Хичкок получава едва в залеза на живота си, а малко преди да си отиде от земния свят през 1980 г., е посветен от кралица Елизабет II в рицарско звание.

View post on Instagram
 

Четете още: Голата Паулина Порижкова за трудностите да си търсиш гадже на 56!